Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  U Nišu se osnivaju koalicije zaposlenih u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 01. 2013.

Izvor: Danas

U Nišu se osnivaju koalicije zaposlenih u medijima

Sindikat novinara Srbije danas će u Nišu, na predlog više regionalnih i lokalnih televizija, osnovati koalicije zaposlenih u medijima, najavio je juče taj sindikat.

„Novoosnovana koalicija će u predstojećoj raspravi o setu medijskih zakona, kao i o svim esnafskim pitanjima, zastupati autentične stavove zaposlenih u medijima“, navodi se u saopštenju.

Ta koalicija će, kako je predviđeno, insistirati da se u medijskoj delatnosti Srbije primenjuju evropski standardi, pre svega da se osnivaju regionalni javni servisi, u skladu sa Medijskom strategijom, koja je pozitivno ocenjena u Evropskoj uniji, uspostavi socijalni dijalog i potpiše granski kolektivni ugovor.

Ispunjavanjem tih uslova, kažu u Sindikatu novinara, stekli bi se uslovi da država izađe iz medija. „Nastavak privatizacije bez realizacije navedenih uslova, značilo bi još teže stanje u medijima - nova otpuštanja, neredovne plate, neuplaćene doprinose, veću cenzuru i autocenzuru i dalji sunovrat profesije“, upozorio je Sindikat novinara.

Oštećen predajnik lokalnih radio-stanica

Radio-televizija Kuršumlija saopštila je da su presečeni antenski kablovi predajnika koji koriste ta stanica i niški Radio Belami, zbog čega je prekinut program na teritoriji opštine Kuršumlija. Slučaj je prijavljen policiji, RATEL-u i Republičkoj radiodifuznoj agenciji, navodi se u saopštenju RTV Kuršumlija. Ta stanica navela je da je počinilac „selektivno“ sekao koaksijalne kablove samo od radio-predajnika, zbog čega se pretpostavlja da dobro poznaje emisionu tehniku. Šteta se procenjuje na oko 200.000 dinara, navodi se u saopštenju.




Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi