Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Završen predlog Zakona o javnom informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 01. 2013.

Izvor: Narodne novine - Niš

Završen predlog Zakona o javnom informisanju

Državna sekretarka Ministarstva kulture i informisanja Gordana Predić izjavila je da će u februaru nekoliko medijskih zakona biti upućeno u javnu raspravu, dok bi Zakon o javnom informisanju mogao da se nađe u Skupštini Srbije u martu.

Predić je rekla da je resorno ministarstvo završilo nacrte zakona o javnom informisanju i o inostranim dopisnicima, a pri krajuje izrada nacrtazakona o nedozvoljenoj medijskoj koncentraciji i transparentnosti vlasništva u medijima.

Ona je na sednici Odbora Skupštine Srbije za kulturi i informisanje rekla da je formirana radna grupa koja izrađuje zakon o javnim servisima i medijima.Ministar kulture i informisanja Bratislav Petković i dva resorna državna sekretara predstavili su odboru izveštaj o radu ministarstva u poslednja tri meseca 2012. godine.

Najviše polemike bilo je oko promene direktora i drugih članova uprave u pojedinim ustanovama kulture, kao i povodom izostanka reakcije Ministarstva na spiskove nepodobnih koje su napravile desničarske organizacije.

Članovi tog odbora Maja Videnović iz Demokratske stranke (DS) i Zoran Ostojić iz Liberalnodemokratske partije (LDP) kritikovali su resorno ministarstvo, ocenivši da je objavljivanjem spiska nepodobnih medija ugrožena javna reč.

Članovi odbora Gorica Mojović iz DSa i Siniša Kovačević iz Demokratske stranke Srbije složili su se da je legitimno pravo vlasti da smenjuje i postavlja direktore, ali da je sporan način na koji su smenjeni direktori tih kulturnih ustanova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi