Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  REM pozvao emitere da na minut prekinu program i zatamne ekrane 3. i 4. maja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 04. 2024.

Autor: D. D. Izvor: Danas, REM

REM pozvao emitere da na minut prekinu program i zatamne ekrane 3. i 4. maja

Savet Regulatornog tela za elektronske medije pozvao je radio i televizijske emitere da 3. i 4. maja na minut zatamne ekrane, odnosno prekinu program, u znak sećanja na nastradale u masovnim ubistvima prošlog maja u Ribnikaru i Duboni.

Savet REM-a pružio je punu podršku predlogu „Radne grupe za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar“, osnovanoj Odlukom Vlade Srbije, o načinu obeležavanja godišnjice masovnih ubistava u ovoj školi i u Duboni i u Malom Orašju, u programima televizijskih i radijskih pružalaca medijskih usluga, sa ciljem očuvanja i negovanja sećanja, da kao društvo osvestimo veličinu tragedije koja nam se dogodila, saopštio je REM.

Savet REM-a pozvao je pružaoce medijskih usluga da 3. maja u 8 časova i 41 minut, odnosno 4. maja u 22 časa i 32 minuta, zatamne ekrane, odnosno obustave radijski program u trajanju od jednog minuta, sa tekstom: „3. i 4. maj 2023. Pamtimo.“

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi