Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nevena Madžarević dobitnica stipendije United Media za Rojters studije novinarstva na Oksfordu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 05. 2024.

Izvor: N1

Nevena Madžarević dobitnica stipendije United Media za Rojters studije novinarstva na Oksfordu

Nevena Madžarević, urednica i voditeljka emisije „Probudi se“ na TV Nova, dobitnica je stipendije United media za Rojtersovo program studija novinarstva na Univerzitetu Oksford, koji počinje u oktobru 2024. godine, saopštila je Nova.

Rojtersove studije novinarstva pružaju izuzetnu priliku za profesionalni razvoj, a kompanija United Media je neizmerno ponosna na partnerstvo sa Univerzitetom Oksford i mogućnost da šalje svoje novinare na dalje obrazovanje. Ova prilika im omogućava da prošire svoja znanja, unaprede svoje veštine i povežu se sa vodećim stručnjacima iz oblasti medija iz celog sveta, navodi se u saopštenju.

„Veliko interesovanje je vladalo za program stipendiranja i imali smo dosta kvalitetnih predloga i prijava naših zaposlenih. Drago mi je što je Rojters institut odabrao Nevenu da nastavi školovanje na Oksfordu. Biće mi zadovoljstvo da vidim naše novinare kako se, nakon ovakvih edukacija, vraćaju u svoje redakcije sa svežim znanjem i iskustvom, doprinoseći još većem kvalitetu novinarstva. Kao kompanija, uvek smo insistirali na nezavisnom i odgovornom novinarstvu, a stipendiranje naših novinara na Oksfordu samo potvrđuje tu posvećenost“, izjavila je izvršna direktorka aUnited Media Aleksandra Subotić.

Nevena Madžarević je poznato TV lice, producentkinja i urednica. Trenutno je glavna i odgovorna urednica i voditeljka jutarnjeg programa „Probudi se“ na TV Nova u Srbiji. Nakon završenih studija na Fakultetu dramskih umetnosti na odseku za filmsku i televizijsku produkciju, upisala je master studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Karijeru je gradila na najpoznatijim televizijskim mrežama u Srbiji, a od 2020. godine je deo United Media i televizije Nova.

Program stipendiranja novinara Instituta Rojters za novinarstvo osnovan je 2003. godine i od tada pruža priliku novinarima širom sveta da uzmu pauzu od svakodnevnog rada kako bi dalje razvijali svoje profesionalne veštine. Svake godine, grupi od oko 30 novinara iz različitih zemalja i medijskih organizacija omogućava se učešće u programu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi