Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saopštenje predsednice SINOS-a Dragane Čabarkape
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 03. 2013.

Autor: Dragana Čabarkapa Izvor: SINOS

Saopštenje predsednice SINOS-a Dragane Čabarkape

Obaveštavamo javnost da je generalni direktor i glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" izneo neistinu i oklevetao Sindikat novinara Srbije (SINOS) tako što je obavestio Evropsku federaciju novinara (EFJ) da je Sindikat novinara Srbije nelegalan.

Sindikat novinara Srbije (SINOS) je samostalna, demokratska i nezavisna organizacija zaposlenih u medijima u koju su se oni dobrovoljno udružili radi zastupanja, predstavljanja i zaštite svojih profesionalnih, radnih, ekonomskih, socijalnih i drugih pojedinačnih i kolektivnih interesa.

Vukotić je to uradio pošto je zabranio Dragani Čabarkapi da učestvuje na javnoj raspravi koju su organizovali Ministarstvo za kulturu i informisanje i misija OEBS-a u Bepogradu.
    
Manojlo Vukotić je direktorki EFJ Renati Šreder napisao sledeću neistinu:"Da li znate da Sindikat novinara Srbije, za čijeg se predsednika naša koleginica predstavlja, nije legalan i reprezentativan sindikat!" Naše Ministarstvo rada informisalo je Udruženje novinara Srbije o toj činjenici 25. januara 2013. godine", naveo je Vukotić.
        
Sindikat novinara Srbije, upisan u registar Ministarstva rada pod brojem 110-00-1455/2002-02 od 2.12.2002. godine legalan je i legitiman predstavnik više od 1300 svojih članova. Postupak utvrđivanja reprezentativnosti SINOS-a je u toku i vezan je za izbor novog tela u Ministarstvu za rad(komisije) koja treba da premosti dugogodišnju blokadu od strane tzv. “Velikih sindikata”.
 
Sindikat novinara Srbije član je Svetske i Evropske federacije novinara, a u junu 2011. godine u Beogradu je, u organizaciji SINOS-a, održana Godišnja skupština Evropske federacije novinara sa više od stotinu delegata iz 40 zemalja.
 
Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović duguje članovima Sindikata novinara Srbije i Udruženja odgovore na sledeća pitanja:
 
1. Ko je, kada, s kojim obrazloženjem i na osnovu čije odluke, u ime UNS, od Ministarstva rada tražio "dostavljanje dokumenata kojima je utvrđena reprezentativnost Sindikata"?

2. Ko je, kada i na osnovu čije odluke, u ime UNS-a, dostavljao informacije o Sindikatu novinara?
   
3. Zašto je UNS tražio dokument od Ministartsva rada, zapošljavanja i socijalne politike Repubike Srbije, kada Sindikat novinara nikada nije tvrdio da je reprezentativan i nikada nije dobio od UNS-a zvaničan zahtev da odgovori na to pitanje.
 
 
            

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi