Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Era će se izvući?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 03. 2013.

Autor: E. S. Izvor: Informer

Era će se izvući?!

Posle silne dževe koja se digla zbog skandalozne izjave Ere Ojdanića da je bio u vezi sa devojčicom koja je tada pohađala osmi razred osnovne škole, pevač bi mogao da se izvuče samo s novčanom kaznom. Ojdanić će morati da da izjavu u tužilaštvu, ali ukoliko tom prilikom bude tvrdio da se šalio, biće kažnjen samo za uznemiravanje javnosti.

To je u razgovoru za Informer potvrdio i Dobrivoje Radovanović, sudski psiholog.

- Ako se dokaže da je Era imao seksualne odnose s maloletnicom, odgovaraće za to. Tužilac mora da nađe žrtvu i ispita da li je stvarno bilo tako. Ako Era bude rekao da to nije istina, da je to izmislio, onda će odgovarati zbog uznemiravanja javnosti i biće novčano kažnjen. Nažalost, reč je o niskim kaznama - kaže dr Radovanović.

Eru u zatvor

Goran Karadžić, potpredsednik Saveta RRA, kaže da će to telo u ponedeljak održati sastanak s predstavnicima Pink TV, u čijem programu je Ojdanić to izrekao. Tada će se odlučiti o tome na koji način će Pink biti kažnjen.

- Svako mora da stoji iza onoga što je rekao i da bude odgovoran za to. Očekujem da će Pink biti kažnjen, ali ne bih da prejudiciram. Savet od devet članova će glasati o tome. Predstavnici Pinka dolaze u RRA u ponedeljak u 14 sati, kad će se odlučiti o sankciji - kaže Karadžić, potpredsednik Saveta RRA. Pevačica Jelena Karleuša smatra da poznati ponekad moraju da budu kažnjeni, i to odlaskom u zatvor!

- Javne ličnosti moraju da odgovaraju za postupke i reči, kao i drugi građani države. Važnu ulogu igraju i mediji, koji su delom odgovorni za serviranje kojekakve bagre ovom narodu. Zna se, ako si lopov, nasilnik, pedofil, kriminalac bilo koje vrste, ne smeš da budeš serviran narodu kao nekakva zvezda. Takvi nisu za binu i naslovne strane, već za podozrenje i zatvor - jasna je Jelena.

Tatjana Vojtehovski, pi-ar menadžerka, smatra da Era neće moći da „vadi fleke“ pravdajući se šalom.

- Svaka izgovorena reč ima težinu, a specifičnu težinu imaju reči javnih ličnosti, jer su javno izrečene. Šta znači demantovati sopstvenu izjavu? Prosuti pirinač se može pokupiti, ali ne mogu i prosute reči - kaže Tanja i predlaže adekvatnu kaznu.

- Društveno-koristan rad bio bi odlična opcija za ovakve slučajeve. Pevačica Olja Karleuša smatra da je Pink televizija trebalo da cenzuriše Eru.

- Takve izjave javnih ličnosti treba cenzurisati. Svako ko se hvali ovakvim zločinom trebalo bi da odgovara! Neka ga debelo novčano kazne - ogorčena je Olja.

Novinar Biljana Lukić šokirana je što ljudi poput Ojdanića dobijaju prostor na nacionalnoj frekvenciji.

- Kad se takvim ljudima omogući da se na nacionalnoj frekvenciji „hvale“ grozomornim činom, to šalje poruku ostalim manijacima i pedofilima da je prihvatljivo da čovek od 53 godine bude u vezi sa devojčicom. Takva veza je bolesna - kaže Biljana.

Izvukli se lažima

Da postoje velike šanse da Erino priznanje krivičnog dela ne dobije sudski epilog, potvrđuje i izvor Informera iz tužilaštva. U Srbiji je bilo sličnih slučajeva, kad je u javnosti izrečeno jedno, a na sudu drugo, poput onog s Bubom Dobrosavljev. Prvo je izjavila da ju je dečko pretukao i da je na taj način izgubila bebu, a potom je, tvrdi naš izvor,izjavu na sudu promenila i povukla tužbu.

U emisiji „Trenutak istine“, muškarac je izjavio da je zlostavljao suprugu. Pošto je zbog toga slučaj završio na sudu, isti čovek je rekao da je slagao kako bi uzeo pare u toj emisiji. Njegova supruga je potvrdila da nije bila žrtva porodičnog nasilja, pa je i taj slučaj tužilaštva propao.

Miloš Bojanić: Ero, ne vraćaj se kući!

Miloš Bojanić kaže da je Ojdanić obrukao njihovu profesiju.

- Era je čovek kome je jedini životni cilj da skrene pažnju na sebe. To mu je najvažnije u životu, da se priča o njemu. Da sam na njegovom mestu, ne bih više ni izlazio iz Lisovića, uopšte se ne bih vratio kući. Tom izjavom skrnavi našu profesiju. Ne znam koja je odgovarajuća kazna za ovo delo, jer nisam sudija, već saobraćajni inženjer. U ovoj profesiji ima svakakvih ljudi, ali ima i nas intelektualaca, koji imamo neki nivo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi