Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Predsednik želi gašenje lokalne TV
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 03. 2013.

Autor: M.Ivanović Izvor: Blic

Predsednik želi gašenje lokalne TV

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić (URS) zatražio je od RRA i tužilaštva gašenje lokalne televizije „Caričin grad“, koja nema dozvolu za rad. Njen vlasnik i lider opozicione SNS Srđan Živković odgovara da iza zahteva stoji strah od gubitka vlasti.

Istina je da nemam dozvolu za emitovanje u etar, ali program emitujemo preko sopstvene kablovske mreže, i konkurisali smo za dozvolu.

Ilić me godinama proganja, a sada još više jer uskoro mi preuzimamao vlast – veli Srđan Živković koji za sebe tvrdi da je „medijski mag“ u Lebanu, gde nema više nijednog radija i televizije. Firma „Caričin grad“ ima i radio i kablovsku mrežu, za šta Živković ima dozvole, a televizija se, tvrdi, izdržava od kablovske pretplate.

Predsednik opštine ne želi sa Živkovićem da polemiše o politici, već samo o legalnosti njegovog biznisa.

Da li bilo gde u svetu neko može godinama bez dozvole da emituje program i da postavlja bandere za kablovsku kako mu se prohte. Pozivam se na napore stranke, čiji je on funkcioner, da uvede red i zakon u zemlji - prića Ilić. On ne želi da komentariše uređivačku politiku TV „Caričin grad“, za koju misli da je katastrofalna, ali Lebančani pričaju da se Ilić „javno razapinje“.

Trudim da smirim strasti, a ako krenem da pričam loše o programu, bojim se da i ja ne dođem na udar - kaže predsednik Skupštine opštine Gojko Marjanović (SPS).

S druge strane, Živković nas uverava da je program televizije objektivan. Televizija je na ime moje ćerke. Lično ne napadam nikog, nego se oglašavam kao predsednik SNS. Radimo ankete sa građanima sa pitanjima kako žive i da li žele promenu vlasti - odgovara.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi