Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Odbor Skupštine Vojvodine protiv zakona o medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 03. 2013.

Izvor: Politika, Beta

Odbor Skupštine Vojvodine protiv zakona o medijima

Odbor Skupštine Vojvodine za informisanje usvojio je, na predlog pokrajinskog sekretarijata za informacije, zaključke u kojima oštro kritikuje Nacrt zakona o javnom informisanja i medijima i ocenjuje da taj zakon treba povući iz procedure.

U zaključcima se navodi da nacrt zakona „favorizuje” privatne medije, da je okrenut interesima centralne vlasti i interesima medijske industrije na nacionalnom nivou, dok s druge strane otvara mogućnost nestanka medija na lokalnom nivou, kao i medija nacionalnih manjina. Protiv ovih zaključaka glasao je jedino član Odbora za informisanje iz Srpske napredne stranke (SNS) Damir Zobenica, koji je rekao da njegova partija podržava Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima. SNS je u Skupštini Vojvodine u opoziciji, a na vlasti je koalicija DS–LSV–SVM–LDP.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi