Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medijski zakoni ulaze u proceduru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 04. 2013.

Izvor: FoNet

Medijski zakoni ulaze u proceduru

Predlozi Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima ući će u proceduru u maju, najavio je danas pomoćnik ministra kulture i informisanja Dragan Kolarević.

Kolarević je, na javnom slušanju pred parlamentarnim Odborom za kulturu i informisanje, ponovio da je Nacrtom zakona o informisanju predviđena privatizacija medija, ukidanje direktnog budžetskog finansiranja i uvođenje projektnog finansiranja i dodao da će Ministartvo odgovoriti na sve primedbe i predloge koji su stigle na nacrt zakona.

 

On je naglasio da je EU stavila rezervu na postojanje regionalnih javnih servisa, jer nije jasno šta je u Srbiji region, ko bi bio vlasnik tih medija i kako će se oni finansirati, zbog čega se odustalo o njihovog formiranja.

Kolarević je najavio i da će se sledeće nedelje u javnoj raspravi naći prva verzija Nacrta zakona o elektornskim medijima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi