Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dojčinoviću nagrada Grizelj
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 04. 2013.

Izvor: FoNet

Dojčinoviću nagrada Grizelj

Nagrada za novinarstvo Jug Grizelj uručena je danas Stevanu Dojčinoviću, uredniku Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) Nezavisnog udruženja novinara Srbije, za niz tekstova o organizovanom kriminalu i korupciju u Srbiji i regionu.

Dojčinović je rekao da je to priznanje za CINS i nada se da će dodeljivanje nagrade pomoći da njihovi tekstovi više dođu
do medija, i tako predstave svoj rad, posebno se zahvalivši Novom magazinu i NIN jer su pomogli da oni dospeju do šire javnosti.

 

Ono što nas je najviše mučilo poslednjih godinu dana našeg rada je ta neka vrsta, da je nazovem, medijske blokade i poteškoća da naša otkrića stižu pre svega do dnevne štampe, a da ne govorim o televiziji. Mislim da gotovo nikad neko od naših otkrića nije završilo u nekom televizijskom prilogu, rekao je Dojčinović.

Član žirija Velimir Čurgus Kazimir je rekao da je Dojčinović superiorno predstavio "grupe ljudi, poznatih kao uspešni preduzetnici, visokorangirani državni funkcioneri i političari, najzad kriminalci".

Kako su to politika, biznis, sport ukršteni sa kriminalom u ovoj zemlji, da li je to pravilo koje se ne može zameniti, rekao je Kazimir, navodeći da Dojčinović i kolege iz CINS svojim tekstovim vraćaju nadu da novinari u ovoj zemlji još imaju hrabrosti i umešnosti da pišu slobodno i odgovorno.

Tokom današnje svečanosti održan je i minut ćutanja za nekadašnjeg člana žirija Milicu Krstanović. Njena ćerka Anika uručila je nagradu Dojčinoviću, u ime porodice Grizelj i NUNS.

Članovi žirija, koji su dodelili nagradu Dojčinoviću za 2012, su Antonela Riha, Filip Švarm, Vukašin Obradović i Velimir Ćurgus Kazimir.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi