Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pink dovodi strane produkcije u Srbiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 04. 2013.

Autor: M. K. Izvor: Pregled

Pink dovodi strane produkcije u Srbiju

Kompanija RTV „Pink“ učestvuje ove nedelje na sajmu najvećih televizijskih sistema u svetu (MIPTV) u Kanu.

Predstavnici ove medijske kuće, na čelu sa vlasnikom Željkom Mitrovićem, predstavljaju početak ambicioznog projekta „Pink pekidž“, koji je odmah postao predmet interesovanja ne samo kablovskih operatera, već i velikog broja emitera iz celog sveta koji su zainteresovani za produkcionu saradnju, pre svega zbog primamljivih cena i identičnog kvaliteta, saopšteno je iz „ružičaste“ kompanije.

„Pink pekidž“ predstavlja brodkasting platformu sa 30 kanala. U Kanu će biti održani sastanci sa predstavnicima oko 100 kompanija, poput UPC liberti globala, „Telekoma Austrija“, „Diš vorld TV-a“, kao i mnogih drugih. Po svemu sudeći, ovaj sajam će za „Pink“ predstavljati veoma uspešan start projekta „Pink pekidž“.

Kako saopštava pres-služba RTV „Pinka“, procenjuje se da će na svetskom nivou broj korisnika vrlo brzo dostići 20 miliona, što će značiti da se „Pink“ posle ovog projekta, kao razvijena brodkasting platforma, može meriti sa najvećim televizijskim sistemima u svetu.

Za „Pink“ ovo predstavlja izvesnu revoluciju, jer se kompanija transformisala u jednu od najvećih evropskih, kada je u pitanju proizvodnja sadržaja u čak 26 studija, uključujući i filmski grad u Šimanovcima, saopšteno je.

U vezi sa zainteresovanošću stranih emitera za produkcionu saradnju i primamljivih cena, navodi se da prosečna cena proizvodnje sata visokobudžetnog programa u Srbiji iznosi 15.000 evra, dok se za isto vreme u EU mora izdvojiti 150.000 evra, što znači da su usluge „Pinka“ u tom smislu 10 puta isplativije za strane produkcije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi