Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

11. 04. 2013.

Izvor: Dnevnik

Godišnjica ubistva Slavka Ćuruvije

Novinarska udruženja i porodica ubijenog novinara Slavka Ćuruvije obeležiće danas 14 godina od njegove smrti. U prisustvu članova porodice, kolega i prijatelja biće položen venac na spomen-obeležje u Svetogorskoj ulici u Beogradu, na mestu gde je ubijen.

Vlasnik novina „Dnevni telegraf” i nedeljnika „Evropljanin” Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. Stradao je ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao i u kojoj je bio deo poslovnih prostorija „Dnevnog telegrafa”, u pasažu u Svetogorskoj ulici, tada Lole Ribara, br. 35. u najužem centru Beograda.

 

Istraga je utvrdila da su ga danonoćno pratili pripadnici Državne bezbednosti i da su iznenada, uoči samog ubistva, „povučeni sa zadatka”.

Na osnovu zahteva Specijalnog tužilaštva, istražni sudija saslušao je više od 100 predloženih svedoka. Između ostalih, saslušano je „27 pratilaca”, pripadnika DB-a, niz bivših funkcionera te službe, obavljeno je medicinsko-balističko veštačenje, a prikupljeni su i drugi materijalni dokazi.

Komisija za istraživanje ubistava je saopštila da je to slučaj najobimniji po količini prikupljenog materijala, svedočenjima, dokazima i izjavama, i da sadrži više od 2.000 strana dokumenata.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi