Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Borska TV ne emituje informativne programe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 01. 2010.

Izvor: Danas

Borska TV ne emituje informativne programe


Bor - Na programu TV Bor nema informativnih emisija, dnevnika i vesti, kao ni ustaljenog Jutarnjeg programa.

Prestanak proizvodnje i emitovanja informativnog programa u ovoj medijskog kući posledica je nagomilanih problema i spontane obustave rada povodom koje su se saopštenjem oglasili zaposleni RTV Bor.

Oni u saopštenju podsećaju da je prema odgovarajućoj odluci Skupštine opštine Bor, 22. septembra 2009. godine, započeo proces likvidacije JP ŠRIF, čiji je deo i RTV Bor, kao i da je odlukom Skupštine o osnivanju JP „Radio-televizija Bor“ za v.d. direktora imenovan Milutin Antić. Od tog dana, navodi se u saopštenju, 30 zaposlenih dobilo je rešenje na određeno vreme do završetka procesa likvidacije, dok je sa ostalima raskinut radni odnos.

U međuvremenu, v. d. direktora je zbog nemogućnosti realizacije minimuma informativnog programa pozvao određene bivše zaposlene da volontiraju što je desetak i prihvatilo.Četiri meseca kasnije, trideset radnika u JP ŠRIF u likvidaciji, potpuno je u istoj poziciji, bez isplaćenih zarada od 22. septembra, a svi zaposleni nisu primili ni avgustovsku platu.

S obzirom da, kako navode u saopštenju, rade u izuzetno lošim tehničkim uslovima, bez opreme i osnovnih sredstava za rad, sa samo jednim vozilom, zaposleni i volonteri su zbog svega ovog zauzeli zajednički stav da više ne proizvode i emituju informativni program. Odluka da se ne emituju informativni programi važiće do potpisivanja odgovarajućih ugovora o radu, isplate zaostale zarade i prenosa imovine sa JP ŠRIF u likvidaciji na novoosnovano Javno preduzeće „Radio-televizija Bor“ koje je registrovano u Agenciji za privredne registre još 25. novembra 2009. godine.

Prema poslednjim informacijama, o nastavku rada borske televizije i rešavanju problema razgovaraće se ovih dana na sastancima sa predstavnicima lokalne samouprave koja je osnivač novog javnog preduzeća RTV Bor.

J. B. Krečković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi