Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sud poništio, ali RTS traži
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2012.

Izvor: Večernje novosti

Sud poništio, ali RTS traži

Upozorenja o pretplati stižu na kućnu adresu Svilajnčana



Na adresu mnogih Svilajnčana (a kruži i društvenom mrežom "Fejsbuk"), juče je stiglo "važno saopštenje" i upozorenje da pisma iz suda, koja će im biti upućena nikako ne primaju.

- U pismu se nalazi tužba protiv vas za neplaćenu pretplatu RTS.

RTS na ovaj način pokušava da nezakonito naplati zastarelo potraživanje, jer je ostao bez para, a treba da nahrani 7.000 partijskih kadrova, koji su u RTS zaposleni, a ne rade ništa - kaže se u poruci, i objašnjava da je Ustavni sud Srbije poništio i proglasio neustavnom odluku Skupštine o plaćanju TV pretplate.

Takođe, EPS je zabranjeno da RTS pretplatu naplaćuje preko svojih računa, jer za to nisu registrovani, a RTS je naloženo da sačini pojedinačne ugovore o TV pretplati, a oni to do danas nisu uradili, piše u pismu upozorenja.

U saopštenju još stoji i da je RTS poslao 390.000 tužbi za neplaćanje TV pretplate, i da su sva potraživanja po zakonu zastarela posle godinu dana.

G. M. Z.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi