Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sajt "Blica" dva dana uzastopno oborio rekord u posećenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2012.

Izvor: Blic onlajn

Sajt "Blica" dva dana uzastopno oborio rekord u posećenosti

"Blicov" portal je u ponedeljak i utorak, 16. i 17. januara, dan za danom obarao rekord u posećenosti, što nas je dodatno izdvojilo na vrhu liste najpopularnijih domaćih sajtova.



U ponedeljak, 16. januara, Blicov sajt je zabeležio tada rekordnih 1.184.727 poseta, što je za više od 100.000 poseta nadmašilo prethodni rekord, a pregledano je 4.934.910 strana. Već sutradan, 17. januara, Google Analytics je zabeležio 5.093.711 pregledanih strana pri čak 1.193.137 poseta, što je novi nacionalni rekord po dnevnoj posećenosti nekog internet sajta iz Srbije.

Što se tiče stranih sajtova, u Srbiji su po posećenosti ispred Blica" samo giganti Fejsbuk, Jutjub i Gugl, a iza nas su i veličine poput Jahua i Vikipedije, pokazuju podaci sajta Alexa.com.

Drastičnom skoku posećenosti doprinelo je naše kontinuirano izveštavanje o udarnim domaćim i svetskim vestima (tragedija broda "Kosta konkordija"), kao i niz zanimljivih sportskih događaja (naš specijal o Australijan openu, Evropsko prvenstvo u rukometu...) koje smo pratili u blogovima uživo, našoj specijalnosti.

Tu je i nedavno pokrenuti TV program, izuzetno sadržajan i praktičan za upotrebu. Veliki porast posete našeg sajta zabeležen je i preko mobilnih telefona, zahvaljujući našoj "android" aplikaciji za smartfonove, koja je najpopularnija domaća aplikacija. Uskoro će aplikacija biti i unapređena, a korisnicima omogućeno gledanje galerija, fotografija i video klipova.

Osim toga, Fejsbuk stranica "Blica" zauzima prvo mesto među prezentacijama medijskih sajtova u Srbiji na ovoj drušvenoj mreži, pokazuju podaci vodeće hrvatske agencije za društvene medije "iSTUDIO" i domaće specijalizovane agencije za internet marketing "Eniax".

Zahvaljujemo se svim posetiocima na podršci i uvek dobrodošlim kritikama. Obećavamo da ćemo u budućnosti biti još kvalitetniji i sadržajniji, kao i da ćemo vas uskoro obradovati novim projektima i iznenađenjima.

Antrfile:
Blic.rs je lane u ovo vreme, 17. januara 2011. godine, imao 517.627 poseta (i tada je bio najposećeniji sajt u Srbiji), što znači da je u minulih godinu dana zabeležio rast posećenosti za 130 odsto!


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi