Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Stečaj ili politička hajka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 01. 2012.

Izvor: Blic

Stečaj ili politička hajka

Neizvesna sudbina Televizije „Jedinstvo”



Novi Pazar - Republička radiodifuzna agencija razmatraće naredne nedelje sudbinu regionalne frekvencije za emitovanja programa novopazarske Televizije “Jedinstvo”, jer je osnivač ove medijske kuće AD “Jedinstvo” na čije ime se vodi dozvola za rad odnedavno u stečaju.

Menadžer televizije Šerif Marukić tvrdi da TV “Jedinstvo” funkcioniše od 1. aprila 2009. godine kao posebno pravno lice, a da su ugovorima i odlukom o osnivanju precizirane njihove obeveze prema osnivaču.

Marukić smatra da se u Novom Pazaru vodi politička i medijska hajka protiv ove televizije, iako se još ne zna kakvu će konačnu odluku članovi saveta doneti.

- Sve priče o oduzimanju naše frekvencije za emitovanje programa su neistinite i politički instruirane i forsiraju je vladajuće bošnjačke partije koje na sve načine pokušavaju da nas ugase. Ovih dana nam nije lako, jer pojedini političari šalju SMS poruke našim komitentima da prekinu emitovanje reklama, probudili su se stari akcionari koji odjednom traže akcije i zaostale plate, dakle pritisci su sa svih strana. Ipak, očekujem da savet donese odluku u našu korist jer imamo sve pravne argumente, a smatram da bi bilo koje drugo rešenje bilo politički motivisano.

Spremni smo ako treba da idemo i na sud. Ukidanje naše frekvencije bi se veoma loše odrazilo na informisanost građana, a ukoliko se to i desi, verujem da će se svi oni koji su učestvovali u tome jednog dana stideti zbog toga, jer pravda kad-tad dođe na svoje - priča Marukić za “Blic”.

S druge strane, generalni sekretar vladajuće Sandžačke demokratske partije i šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara Mirsad Jusufović tvrdi da njegova stranka nema nikakvog uticaja na zbivanja u vezi sa TV “Jedinstvo”.

- O svemu znamo koliko i ostali građani - iz medija. Tvrdim da naša partija nema nikakvog uticaja na ova dešavanja. TV “Jedinstvo” je najstarija televizija na ovim prostorima i ona je nekada bila otvorena za sve političke partije. Šta se sa ovom televizijom dešava u poslednje tri godine više treba da bude predmet nadležnih organa a ne tema za političku kampanju - smatra Jusufović.

Ova televizija, koja postoji od 1996. godine, u Novom Pazaru važi za blisku glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću.

- Naša televizija je uvek bila i uvek će biti otvorena za sve političke strukture, naročito za opozicione stranke. Smatram da vladajućim partijama to najviše i smeta jer se čuje i glas opozicije. Vladajuća garnutura zaboravlja da su i oni nekada bili u opoziciji i da su na vlast došli zahvaljujući nama, odnosno medijskim nastupima na našem programu - kaže menadžerka televizije koja ima oko 20 zaposlenih.

Zbog višegodišnje blokade računa Privredni sud u Kraljevu prošle godine je zaključio stečaj u AD “Jedinstvu”, koje je izbrisano iz registra Agencije za privredne registre, a imovina sada pripada Akcionom fondu Srbije.

On dodaje da je AD “Jedinstvo” zapalo u finansijske problem još pre njegovog dolaska na čelo ove TV kuće, pre četiri godine na predlog većinskog vlasnika Dana Belića.

Amela Bajrović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi