Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ko štiti ubice Ćuruvije?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 02. 2012.

Izvor: Alo!

Ko štiti ubice Ćuruvije?

Još malo pa će se navršiti 13 godina od ubistva Slavka Ćuruvije, a da njegovi saborci iz tadašnje opozicije, a današnje vlasti, nisu rasvetlili taj zločin.



Tako smo došli do apsurda da će predstavnike naše vlasti Amerikanci na Molitvenom doručku ispitivati ko je ubio Slavka i zašto o tome još vlada zavera ćutanja. Nekima od njih bi, plašim se, mogao zastati zalogaj u grlu, a to se ponajpre odnosi na Ivicu Dačića, Slobinog vunderkinda, a danas velikog pobornika evroatlantskih integracija.

Možda je ministru policije danas od „crvenih beretki“ bliža Nacionalna garda Ohaja, ali nas, koji smo devedesetih imali oči i uši, ne mogu prevariti. Ne mogu nam zamazati oči pričama o neefikasnom tužilaštvu kad su i iz Ministarstva pravde i iz MUP-a već više puta i pre više godina ponavljali da je u tom slučaju sve poznato i sve nesporno.

Svi se slažu da je Ćuruviju ubila država, ali nema nikoga ko je u stanju da nalogodavce i izvršioce izvede pred lice pravde.

Od toga ko je povukao obarač mnogo je važnije u čijem kabinetu je zločin smišljen. Nemoguće je da to oni koji su se tih godina zajedno sa Slavkom borili za bolju Srbiju, a danas u rukama imaju sve instrumente vlasti, ne znaju. Pre će biti da im nije u interesu da se otkrije istina.

Upravo zbog toga, do danas nije rasvetljeno ni ubistvo jagodinskog novinara Milana Pantića i misterija u vezi sa smrću novinarke „Duge“ Dade Vujasinović.

U kakvoj mi to državi živimo? Izgleda, još uvek u istoj onoj koja je ubijala devedesetih. Da nije tako i kod nas bi se masovno sudilo bivšim agentima Državne bezbednosti, kao što je to rađeno u Istočnoj Nemačkoj ili u Bugarskoj, gde su pod udar zakona došle čak i vladike.

Dok se to ne dogodi, dok kula zla ne bude srušena do temelja, sve će ostati isto. I dalje ćemo živeti u „Balkanskom špijunu“.

Vasilije Papović, novinar

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi