Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ljubljanski apotekar kupio Indeks
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 02. 2012.

Izvor: www.b92.net

Ljubljanski apotekar kupio Indeks

Ljubljana/Beograd - Polovina beogradskog Radija Indeks prodata za 200.000 evra direktoru ljubljanskih apoteka Marku Jakliču, koji je inače pod velikim pritiskom slovenačke javnosti.


Slovenački list "Finance" iz svojih izvora saznaje i da je direktor Lekarna Ljubljana, koje su u vlasništvu grada Ljubljane, polovinu beogradskog Radija Indeks kupio zajedno sa Francom Henigmanom, bivšim članom uprave slovenačkog državnog osiguravajućeg zavoda Vzajemna.

Marko Jaklič za sada nije potvrdio informaciju, ali je nije ni negirao, dok šef Infoneta i najveći vlasnik Radija Indeks, Slovenac Leo Oblak kaže da se trudi da ubedi Marka Jakliča da preuzme vođenje Radija Indeks, „pre svega zbog njegovih izuzetnih pregovaračkih i menadžerskih sposobnosti".

Leo Oblak nije želeo da komentariše nezvanične informacije dnevnika "Finance" da na ovaj način Jaklič „priprema teren za [svoje] povlačenje iz Slovenije do jeseni“.

Direktor Lekarne Ljubljana (Ljubljanskih apoteka) je već neko vreme pod snažnim pritiscima javnosti u Sloveniji. Najvažnija u očima javnosti je činjenica da mu je oduzeto priznanje za magistarski rad, kada je dokazano da ga je Jaklič - prepisao. Drugi veliki problem Marka Jakliča je njegova nelegalno sazidana kuća u okolini Ljubljane. Zidanje bez građevinskih dozvola i oduzimanje magistrature su izazvali negodovanje javnosti kada je ponovo izabran na mesto direktora Lekarne Ljubljana.

Zbog toga je list "Finance" zanimalo zašto se Marko Jaklič odlučio da iz „apotekarskih poslova“ uđe u medije baš u Srbiji, ali i koliko je platio i čime je finansirao kupovinu polovine Radija Indeks, koliko još ima preduzeća u inostranstvu... Na pomenuta pitanja Marko Jaklič nije odgovorio.

Prema pisanju "Financi", a prema ispisu iz registra, „kontroverzni direktor javnog zavoda Lekarna Ljubljana, Marko Jaklič je 2. decembra prošle godine, zajedno sa nekadašnjim članom uprave Vzajemne Francem Henigmanom osnovao preduzeće FIM Radio sistem, u Beogradu.

FIM Radio sistem je stopostotni vlasnik beogradskog preduzeća Media ton, koje u vlasništvu već ima polovični udeo beogradskog Radija Indeks, dok je ostatak u vlasništvu kiparskog preduzeća SWF investments".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi