Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Pobjeda" u bosanskom loncu?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 12. 2011.

Izvor: www.rts.rs

"Pobjeda" u bosanskom loncu?

Vlasnik sarajevskog "Dnevnog avaza" Fahrudin Radončić tražio produženje tendera za prodaju podgoričke "Pobjede". Moguće da će bosanski medijski tajkun kupiti najstarije crnogorske novine, pišu "Vijesti".



Sarajevski Dnevni avaz otkupio je tendersku dokumentaciju za kupovinu podgoričkog lista Pobjeda, a sada je njegov vlasnik Fahrudin Radončić tražio da tender, koji ističe sutra, bude produžen, pišu podgoričke Vijesti.

S obzirom na taj zahtev, spekuliše se da će Radončić ipak podneti ponudu za kupovinu najstarijeg crnogorskog dnevnog lista, kao i da je bosanski medijski tajkun to odlučio posle razgovora s predsednikom DPS-a Milom Đukanovićem, navode Vijesti.

Radončić i Đukanović su, navodno, razgovarali o privatizaciji državnog lista, a ne bi bilo iznenađenje da kupoprodajni ugovor predvidi i brisanje dela duga Pobjede, koji iznosi više od 10 miliona evra, pišu Vijesti.

Na to, kako navodi podgorički list, upućuje činjenica da je Radončić, ipak, otkupio tendersku dokumentaciju za kupoprodaju 85,99 odsto državnih akcija i zatražio produženje roka, iako je ranije naveo da nije zainteresovan za kupovinu Pobjede.

Dnevni avaz proglasio je, 2006. godine, Đukanovića za ličnost godine.

"Ako kontroverzni bosanski biznismen i političar Radončić postane vlasnik Pobjede, državna novina u narodu poznata i kao "Glas čepuraka" mogla bi prerasti u avaz (glas) govora mržnje i obračuna sa neistomišljenicima", pišu Vijesti.

"Javnost u Bosni i Hercegovini odavno zna da se sarajevski Dnevni avaz, čiji je vlasnik Radončić, ne libi govora mržnje i neprofesionalnog novinarstva, a crnogorski građani uskoro će saznati da li će država predati najstariji dnevni list u ruke vlasnika najveće bosanske medijske kuće i čelnika Saveza za bolju budućnost BiH", navode Vijesti.

Tendersku dokumentaciju za kupovinu Pobjede otkupila je i firma "Media nea", osnivač podgoričkih Dnevnih novina. Država je do sada dva puta bezuspešno pokušavala da proda Pobjedu.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi