Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Direktni prenosi Skupštine Srbije sa RTS na B92 info?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

06. 04. 2010.

Izvor: Pres

Direktni prenosi Skupštine Srbije sa RTS na B92 info?!


BEOGRAD - Prenosi sednica Skupštine Srbije uskoro bi mogli da se nađu na programu B92 info koji se emituje samo preko kablovskih operatera, saznaje Pres od izvora bliskih medijskim krugovima u Beogradu.

Prema ovim navodima, pretvaranje B92 info u parlamentarni program zapravo je ideja kojom pojedini ministri iz Vlade Srbije pokušavaju da izvuku ovu medijsku kuću iz finansijskih problema.

Pošto država ne može direktno da pomogne komercijalnim televizijama, postoji ideja da Skupština plaća prenose svojih sednica B92 i da se tako pomogne ovoj televiziji. Isti izvori navode da je posle propalog pokušaja prodaje „obveznica B92“ i prekida pregovora o prodaji nemačkom RTL ovo jedan od poslednjih pokušaja da se B92 spase.

Generalni sekretar Skupštine Srbije kaže za Pres da „nema informacije“ o tome da će kanal B92 info uskoro prenositi sednice parlamenta. Na pitanje ko bi onda trebalo da ima informacije o tome, Odalović odgovara:

- Nemam komentar na tu temu, pogotovo ne danas (drugi dan Vaskrsa) - kaže Odalović, dok predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović nije bila dostupna novinarima Presa, jer je čitavog dana „na predavanjima“(?!).

S druge strane, prvi čovek B92 Veran Matić kaže za Pres da je njegova kuća još pre nekoliko godina poslala zahtev Skupštini da joj se dozvoli prenos sednica, ali bez nadoknade.

- Tražili smo i da nam dozvole da dva puta u toku zasedanja 15-ak minuta naše kamere uđu u salu i snime zasedanje i da snimamo rad skupštinskih odbora. Tražili smo i slobodnije kretanje i snimanje unutar zgrade i link za uključenja uživo. Ali, odgovor nikada nije stigao. Nismo tražili nikakvu finansijsku nadoknadu za to, a nije mi poznato i da Skupština plaća RTS za prenose - kaže Matić.

Na naše pitanje da li postoji ideja da se B92 info pretvori u parlamentarni kanal kako bi se finansijski pomoglo ovoj kući, Matić kaže:

- Ne verujem da bi bilo ko sad u ovom trenutku spasavao B92 tako što bi dozvolio prenošenje parlamentarnih zasedanja i uz to nam još plaćao. Nije bilo ni pregovora sa RTL, jer B92 nije na prodaju, to je činjenica - kaže Matić.

Antrfile :

Tijanić: Nama Skupština duguje milion evra

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić, čija kuća sada direktno prenosi sednice srpskog parlamenta, kaže za Pres da je „načuo gradske priče“ da TV B92 traži da prenosi zasedanja Skupštine.

- Načuo sam neke gradske priče da B92 to traži, ali nemam pouzdana saznanja. Skupština treba da plati RTS oko milion evra za dosadašnje prenose sednica Skupštine i ako poslanici hoće da idu na B92, nikakav problem sa nama. Naprotiv, to će nama vratiti Drugi program - kaže Tijanić.

D. L.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi