Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Restoran na tornju čeka bolje dane
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 07. 2010.

Izvor: Pres

Restoran na tornju čeka bolje dane

Beograđani i turisti koji nestrpljivo čekaju da popiju kafu u restoranu na 124. metru tornja na Avali, po svemu sudeći, načekaće se.

Dugom putu birokratije, organizovanju tendera, dobijanju dozvola, rešenja i odobrenja ne nazire se kraj, pa niko od nadležnih ni približno ne može reći kada će početi da radi ovaj restoranIako su vrata vidikovca tornja od 21. aprila otvorena za posetioce, a Vlada Srbije još u januaru osnovala Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze" koje upravlja celim objektom na Avali, direktor tog preduzeća Vladimir Homan imenovan je tek na pretprošloj sednici Vlade.

Nema mesta za stoloveNakon toga, objašnjavaju za Pres u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo, potrebno je da Vlada donese odluku kojom će Avalski toranj dati na upravljanje novoformiranom Javnom preduzeću „Emisiona tehnika i veze".

- Tek nakon što Vlada donese takvu odluku, ovo preduzeće će izraditi biznis plan, koji će sadržati i preporuku modela za davanje u zakup delova tornja. Konačnu odluku o modelu davanja u zakup doneće organi upravljanja JP ETV, kada nad tim pitanjem budu imali nadležnost - navode u tom ministarstvu.

Kako na osnovu postojeće odluke o osnivanju javnog preduzeća JP ETV još uvek ne upravlja restoranom, to čini Republička direkcija za imovinu.

- Opcija da restoran bude prodat vrlo brzo je odbačena, jer mogućnost suvlasništva na delovima tornja veoma je komplikovana. Restoran će biti dat na korišćenje, a kome i pod kojim uslovima odrediće njegov upravljač - navodi za Pres zamenik direktora Republičke direkcije za imovinu Srboljub Panić.

Zbog karaktera prostora, objašnjava Panić, to će, po svoj prilici, pre biti kafeterija nego restoran.- Iako je velike kvadrature, od 80 do 100 kvadrata, gledano da li u kvadraturu brojimo prostor mokrog čvora, zbog „đevrekastog" oblika, u njemu nema prostora za standardne ugostiteljske stolove za ručavanje. Najviše što može da pruži je smeštaj manjih stolova za četvoro kakve viđamo u kafićima - objašnjava Panić.Inače, novac od zakupnine restorana biće prihod JP ETV.

Cena zasad tajna

Kako je Pressu ranije navedeno u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo, kroz elemente biznis plana biće predložen i model davanja u zakup ovog prostora. Pošto se Avalski toranj ne nalazi u zonama grada u kojima su poznate cene zakupa, a ujedno se radi o jedinstvenom objektu, nadležni su smatrali da je potrebno posebno razraditi pitanje davanja u zakup. Jedno od mogućih rešenja je, kako saznajemo, sprovođenje postupka u dva koraka kroz prekvalifikacioni tender u kom bi zainteresovana lica dostavila ponude, a potom bi se u aukcijskom nadmetanju došlo do pobednika.
I. Bogojev

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi