Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Na stolu plan za izlazak iz krize
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 07. 2010.

Izvor: Dnevnik

Na stolu plan za izlazak iz krize


Radnici „Dnevnik holdinga" radikalizovali štrajk

Radnici novosadskog “Dnevnik holdinga” radikalizovali su juče svoj štrajk i blokirali ulaz u preduzeće generalnoj direktorki Jasmini Mašulović. Radnici su u petak stupili u generalni štrajk zbog više neisplaćenih zarada i činjenice da im se ne uplaćuju zdravstveni doprinosi.

Ulaz direktorki radnici su blokirali jer smatraju da je ona nizom svojih poteza nanela štetu preduzeću.Sindikalno vođstvo “Dnevnik holdinga” se potom sastalo s pokrajinskim sekretarom za rad i zapošljavanje Miroslavom Vasinim, koji je od njih zatraž io da prekinu štrajk i prihvate plan za izlazak preduzeć a iz krize.

Vasin je rekao da će u narednim danima biti prodat jedan objekat koji pripada “Dnevnik holdingu” i da će se od tog novca kupiti nova štamparska mašina, obezbediti repromaterijali za rad i isplatiti deo zaostalih plata. On nije želeo da raspravlja o radu generalne direktorke preduzeća i uputio je sindikalce da o tome razgovaraju s Upravnim odborom firme.

Prvi čovek sindikata Steva Tomin je naveo da će se radnici o predlogu Vlade Vojvodine izjasniti danas.Inače, Vlada Vojvodine je juče dala podršku predlogu da “Dnevnik holding” dobije status preduzeća u restrukturiranju. Restrukturiranje je poseban program Agencije za privatizaciju za velika preduzeća koja nisu uspela da se privatizuju, u koji su u Vojvodini do sada ušli tek novosadski “Petar Drapšin” i “Novkabel”, “Majevica” iz Bačke Palanke, te poljoprivredna dobra iz Gakova i Alekse Šantića.

U saopštenju sa sednice se navodi da Vlada Vojvodine smatra da će se davanjem statusa preduzeća u restruktuiranju stvoriti uslovi za racionalnije poslovanje, pokretanje proizvodnje i efikasnije izmirenje obaveza prema poveriocima.

Vasin je radnicima objasnio da će restrukturiranje preduzeća značiti ukidanje blokade računa, zamrzavanje obaveza prema poveriocima dok iz sopstvenih izvora ne budu mogle da budu servisirane, te kvalitetniji socijalni program.
V. ČV.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi