Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novi mediji ne mogu da ugase novine i radio
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 09. 2011.

Izvor: Blic

Novi mediji ne mogu da ugase novine i radio

Stiv Herman, glavni urednik Bi Bi Si onlajn

Mobilni sajtovi, onlajn verzije novina i društvene mreže - neće izbrisati tradicionalne medije. I dalje ćemo čitati novine, slušati vesti na radiju i gledati ključne emisije na TV.

Novi mediji će dopunjavati tradicionalne medijske forme, ali ih neće zameniti - kaže Stiv Herman, glavni urednik Bi Bi Si Njuz vebsajta, koji ce 28. septembra govoriti na regionalnom New Media Summit-u u organizaciji ABC Srbije Bi Bi Si je jedan od najvećih informacionih sistema u svetu.

Kako uspevate da izbegnete međusobnu konkurenciju?

Dosta smo radili na smanjivanju internog rivaliteta. Insistiramo da različiti delovi Bi Bi Si Njuza sarađuju i dele priče i informacije jer je to na kraju bolje za publiku. Sa digitalnim i on-demand platformama, skrivanje dobrog sadržaja postaje besmisleno.

Izazov za mene, kao urednika sajta, jeste da obezbedim zajednički rad sa TV i radio timovima, kako bismo dobili ono najbolje za naše digitalne platforme.

Koliko su mobilne platforme proširile uticaj Bi Bi Si vebsajta i koje će tehnološke opcije ubuduće širiti uticaj veba?

Mobilne platforme su svakako velika prilika za provajdere digitalnih vesti jer mobilni uređaji dozvoljavaju neposredniji pristup korisnicima. Mobilni telefon je uvek kod vas, pa je idealan za prijem najnovijih vesti. To je sve bitnija platforma za društvene medije, gde ljudi dele vesti i informacije.

Ali, i veoma bitan kanal kroz koji nam korisnici pošalju informacije kada dođu do neke zanimljive vesti. Mobilna tehnologija je trenutno jedan od naših najvećih prioriteta u oblasti razvoja.

Kakva su iskustva sa digitalnom tehnologijom u medijima?

U celini veoma pozitivna, jer nam nudi velike mogućnosti u širenju distribucije sadržaja različitim ciljnim grupama i na različite načine.

Treba reći da nije laka ta preorijentacija sa postojećih na nove tehnologije. Ali mi to jednostavno moramo da uradimo.

Britanija se u jednom može porediti sa našim regionom, gde postoje zasebne države, sa sličnim jezikom.

Kako rešavate pitanje zajedničkih i pojedinačnih interesovanja Škota, Velšana, Engleza i Severne Irske?

Jedna od prednosti onlajn medija jeste lako prilagođavanje lokalnim potrebama. Vesti za njih proizvodimo u centrima u tim zemljama. Nacionalna Bi Bi Si mreža pokriva priče relevantne za čitavu Britaniju i svet.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi