Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RATEL polaže račune
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 09. 2011.

Izvor: Dnevnik

RATEL polaže račune

Pred poslanicima će se na redovnom zasedanju prvi put naći izveštaj o radu Republičke agencije za elektronske komunikacije za prošlu godinu.

Resorni odobor predložio je parlamentu da usvoji taj izveštaj RATEL–a, kao i plan za 2011. godinu.

U izveštaju se navodi da je RATEL lane je između ostalog izdao 23 odobrenja za pružanje Internet usluga, tri za radijski i tv program, 38 za javne telekomunikacijske mreže i šest odborenja za međunarodno povezivanje sa telekomunikacionim mrežama operatora iz susednih zemalja.

U toku prošle godine izdate su 5374 tehničke dozvole – sertifikati kao i 1962 saglasnosti za uvoz robe, za čiji uvoz, izvoz, ili tranzit je propisano pribavljanje određene dokumentacije.

Tokom 2010. doneto je 151 rešenje o zabrani rada radio stanica koje neovlašćeno koriste frekvencije, pokrenuto je 76 prekršajnih postupaka i doneto 98 zaključaka o dozvoli prinudnog izvršenja odluka.

Krajem prošle godine u RATEL–u je bilo 99 zaposlenih. U izveštaju čak piše i to da su lane održane 22 sednice Upravnog odbora, za koje su pripremljene 253 tačke dnevnog reda, a od polovine oktobra od kada je izabran, do kraja prošle godine direktor dr Milan Janković doneo je 361 rešenje.

S. Stanković

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi