Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Najuspešniji Radio Rumunije i RTS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 11. 2011.

Izvor: Dnevnik

Najuspešniji Radio Rumunije i RTS

U Novom Sadu završen festival Taktons

Prigodnom svečanošću i dodelom priznanja najuspešnijim takmičarima u Studiju M u subotu popodne završen je ovogodišnji, trinaesti po redu, festival najboljih radijskih i TV tonskih ostvarenja Taktons, priređen u organizaciji Radio difuzne ustanove Vojvodine, koji je tokom protekle sedmice u Novom Sadu okupio brojne ton-majstore, predstavnike javnih medijskih servisa iz jedanaest zemalja.

Uz učesnike iz Srbije na ovoj manifestaciji učestvovali su i predstavnici javnih radiodifuznih ustanova iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske, kao i takmičari iz Mađarske, Slovačke, Austrije i iz Rumunije.

Po već ustaljenoj tradiciji, centralni segment ove manifestacije bilo je takmičenje najboljih radijskih i televizijskih tonskih snimaka, na kojem je ove godine godine učestvovalo 136 snimaka, od toga 115 u radijskoj i 25 u TV konkurenciji, razvrstanih u 14 različitih kategorija.

Po ukupnom broju osvojenih nagrada u radijskoj konkurenciji ove godine najuspešniji su bili predstavnici Radio Rumunije, tako da je ovoj medijskoj kući dodeljena Velika nagrada Taktonsa, a u televizijskoj konkurenciji najbolji ukupni plasman osvojili su ton majstori Radio Televizije Srbije, kojoj je takođe dodeljeno specijalno priznanje.

Zapažene uspehe postigli su i ton-majstori RTV-Radio Novog Sada: Darko Varga pobedio je u kategoriji snimaka horskih a-kapela izvođenja bez publike, Dušan Ševarlić osvojio je prvo mesto u kategoriji snimaka javnih muzičkih izvođenja, a u kategoriji govornih snimaka i dokumentarnih programa pobedili su Zlatoje Čolović i Aleksandar Marković.

Uz takmičarski program, festival Taktons obuhvatio je i internacionalnu izložbu audio opreme, kao i stručna predavanja. U okviru Taktonsa održane je i tribina o budućnosti radio drame, kao i prva Međunarodna konferencija iz akustike i tonske tehnike, priređena u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka, na kojoj su predstavljeni novi pristup i metodi rešavanja problema neujednačenosti zvučnih nivoa različitih programa, emisija i audio snimaka, koji se već primenjuju u Evropi.

B. Hložan

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi