Naslovna  |  Konkursi  |  Posao  |  Program angažovanja mladih u Srbiji u borbi protiv korupcije uz pomoć istraživačkog novinarstva i društvenih medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Posao

08. 11. 2012.

Program angažovanja mladih u Srbiji u borbi protiv korupcije uz pomoć istraživačkog novinarstva i društvenih medija

Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP) i Agencija za borbu protiv korupcije pozivaju zainteresovane kandidate sa studija žurnalistike da se prijave na program stažiranja u nevladinim organizacijama, uključujući i one koje se bave borbom protiv korupcije.

Tokom stažiranja u trajanju od 3 do 6 meseci u periodu februar – septembar 2013, kandidati će se oslanjati na resurse nevladinih organizacija da bi proizveli istraživačke priče koje će objavljivati pre svega na društvenim medijima, veb sajtovima nevladinih organizacija, blogovima i drugim sredstvima širenja informacija na internetu. Nevladine organizacije će usmeravati i savetovati kandidate i obezbeđivati im informacije i polazišta za priče.

Kandidatima će biti obezbeđena obuka u organizaciji UNDP i Agencije za borbu protiv korupcije koja će im omogućiti da kvalitetno obave zadatke tokom stažiranja.

Za više informacija o Ujedinjenim nacijama u Srbiji pogledajte i „lajkujte“ na fejsbuku: http://www.facebook.com/UNCTSerbia?filter=1 , na tviteru https://twitter.com/UNDPSerbia

 

Na program mogu da se prijave: 

·       Studenti četvrte godine novinarstva, studenti žurnalistike u statusu apsolventa i oni koji pohađaju master studije novinarstva.

·       Oni koji su diplomirali na osnovnim studijama ili master programu žurnalistike, ili oboje, u prošloj školskoj godini.

·       Kandidati čiji nivo znanja engleskog jezika im omogućava da aktivno učestvuju u radionicama i prate predavanja na engleskom jeziku, kao i da samostalno čitaju i razumeju tekstove na engleskom jeziku (kao što su razni medijski i edukativni sadržaji).

·       Korišćenje programa MS Word i Power Point, kao i interneta je obavezan uslov. Iskustvo u korišćenju MS Excela i drugih programa iz Microsoft paketa, programa za obradu slika i sistema za upravljanje sadržajem veb sajtova (content management systems) je poželjno.

·       Kandidati koji su zainteresovani za temu borbe protiv korupcije.

Kandidati će proći dve faze selekcije. Prva je eliminatorna i zasniva se na oceni podnesenih dokumenata. Druga faza je intervju koji može da obuhvati testiranje određenih veština i znanja, kao što je znanje engleskog jezika..

Prijave se mogu dostaviti e-mailom ili poštom.

Rok za dostavljanje prijava: 1 decembar 2012.

Sva pitanja u vezi sa konkursom kandidati mogu da postave na imejl adresu: youth.sleuth.rs@undp.org

Kriterijume za selekciju pogledajte OVDE.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi