Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Stipendija za inovacije u novinarstvu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

04. 12. 2012.

Stipendija za inovacije u novinarstvu

Nieman fondacija za novinarstvo i Berkman centar za internet i društvo raspisali su konkurs za dodelu stipendije u iznosu od 60.000 dolara za inovacije u novinarstvu, koja će jednom novinaru ili novinarki obezbediti boravak i mogućnost za istraživački rad na Univerzitetu Harvard za 2013/2014. akademsku godinu.

Konkurs je otvoren za sve kandidate koji predlože specifični studijski program ili projekat koji se bavi inovacijama u novinarstvu, odnosno temama vezanim za digitalnu transformaciju novinarstva. Predlozi mogu biti ideje za nove tokove finansijskih prihoda u novinarstvu, izgradnja novih alata za izveštavajne, ili istraživanje o novim modelima plasiranja vesti.

Cilj programa je da omogući odabranom kandidatu da iskoristi vreme i resurse koji su dostupni na Harvardskom univerzitetu, kako bi svojim radom doprineo unapređenju novinarske profesije.

Krajnji rok za slanje prijava je 31. januar 2013. godine.

Formular za prijavu možete preuzeti OVDE.

Intervjui sa kandidatima koji prođu prvi krug selekcije biće održani na proleće, a dobitnik stipendije biće poznat u maju 2013. godine.

Dodatne informacije o programu pogledajte OVDE.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi