Naslovna  |  Konkursi  |  Stipendije  |  Konkurs za novinarsku stipendiju 'Jiri Dienstbier Journalism Fellowship'
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Stipendije

10. 05. 2017.

Izvor: www.slobodnaevropa.org

Konkurs za novinarsku stipendiju 'Jiri Dienstbier Journalism Fellowship'

Radio Slobodna Evropa (RSE) otvara konkurs za novinarsku stipendiju "Jiri Dienstbier Journalism Fellowship" za 2017-2018. godinu.

Namjera ove stipendije je da pomogne novinarima iz zemalja Zapadnog Balkana da unaprijede svoju profesiju uz podršku medijskog pluralizma i nezavisnosti.

Ova prestižna stipendija zajednička je inicijativa Ministarstva inostranih poslova Češke Republike i Radija Slobodna Evropa, inspirisana Dienstbier-ovim doprinosom novinarstvu, inostranoj politici i ljudskim pravima.

Namijenjena je i da unaprijedi legat Radija Slobodna Evropa – promovisanje pravednijih i otvorenijih društava posredstvom novinarstva.

Odabrani stipendisti će biti raspoređeni u nekom od dopisništava Balkanskog servisa Radija Slobodna Evropa, a potom i u centralnoj redakciji u Pragu gdje će učiti od iskusnih profesionalaca. Program obuke pomaže stipendistima u učenju i savladavanju najsavremenijih multimedijalnih vještina, dok ih uključuje i u dnevne uredničke diskusije koje informišu o profesionalnom i nezavisnom novinarstvu.

U razmatranje se uzimaju i prijave novinara iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Stipendija traje od 1. novembra/studenog 2017. do 30. juna/lipnja 2018.

Popunjene prijave moraju biti napisane na engleskom jeziku i poslane na mejl adresu jiridienstbierfellowship@rferl.org do 06.00 sati po Centralnoevropskom vremenu 31. maja/svibnja 2017.

Odabrani stipendisti biće informisani do 30. juna/lipnja 2017. godine.

Prijavu za stipendiju možete preuzeti ovdje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi