Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Raspisan izazov za obeležavanje globalne Nedelje medijske pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

03. 10. 2020.

Izvor: novaekonomija.rs

Raspisan izazov za obeležavanje globalne Nedelje medijske pismenosti

Propulsion, u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) raspisuje #OvakoStojeStvari Izazov 2020 za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od ukupno milion dinara za organizaciju događaja za obeležavanje globalne nedelje medijske i informacijske pismenosti. Koorganizator izazova je medijska kuća Business Info Group.

Na izazov se mogu prijaviti neprofitne organizacije i mediji iz Srbije, izvan Beograda. Prijava je otvorena do 15. oktobra na adresi ovakostojestvari.com. Tema ovogodišnje Nedelje medijske i informacijske pismenosti (Global MIL Week 2020) je odupiranje poplavi dezinformacija u vezi sa pandemijom.

Nedelja medijske i informacione pismenosti obeležava se od 24. do 31. oktobra u globalnim razmerama, a pod pokroviteljstvom UNESCO-a širom sveta se održavaju različiti skupovi, predavanja i promotivni događaji na kojima se promoviše kultura medijske pismenosti.

Svi zainteresovani mogu da osmisle idejni predlog razgovora ili seriju događaja (prilagođenih vremenu pandemije), u vašoj lokalnoj zajednici, a sa ciljem odupiranja poplavi dezinformacija u vezi sa pandemijom.

Moguće je organizovati lokalni događaj, razgovor, radionicu, debatu, okrugli sto ili tematsku izložbu u svojim prostorijama ili javnim prostorima u vašem mestu, poželjno na otvorenom.

Važno je da aktivnost uključi neku od sledećih ciljnih grupa: građani (posebno mladi), komunikatori (naročito lokalni mediji i javna uprava), lokalni biznisi, influenseri (osobe koje ostvaruju posebnu vrstu uticaja svojim javno izraženim stavovima kroz bilo koju javnu platformu za komunikaciju – društvene mreže, portali, i slično).

Neprofitne organizacije i mediji mogu se detaljno upoznati sa Pravilnikom poziva na adresi  ovakostojestvari.com, a klikom na PRIJAVI SE! otvara se formular za prijavu, gde je u svega par koraka omogućeno prijavljivanje ideja.

Lista izabranih dobitnika biće objavljena javno na adresi ovakostojestvari.com, najkasnije 17. oktobra. Podržane organizacije ili mediji će nakon objave rezultata potpisati ugovor sa organizatorom i imaće vremena za implementaciju aktivnosti do 31. oktobra.

Ukupan fond bespovratnih sredstava iznosi milion dinara.

Projekti mogu biti podržani pojedinačnim iznosima od 300.000, 200.000 ili 100.000 dinara, u zavisnosti od kompleksnosti predloženih aktivnosti i realnih resursa koji su neophodni za realizaciju.

Za dodatne informacije, zaintersovani mogu kontaktirati organizatore na putem e-maila mozda@ovakostojestvari.com.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi