Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Poziv novinarima na trening “Odgovor na infodemiju”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

19. 10. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

Poziv novinarima na trening “Odgovor na infodemiju”

Škola javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Medijski edukativni centar organizuju jednodnevni trening za novinare o izveštavanju tokom epidemije i infodemije KOVID-19, u petak, 22. oktobra, u prostorijama InCentra (Cara Lazara 5-7, Beograd).

Cilj treninga je jačanje otpornosti zajednice na posledice infodemije, kao i razvijanja kapaciteta novinara da ispravno identifikuju i prenose pouzdane informacije u vezi sa zdravljem i KOVID-19 pandemijom.

Predavači su prof. dr Aleksandra Jović-Vraneš, dr Stefan Mandić-Rajčević i dr Aleksandar Stevanović iz Centra - Škole javnog zdravlja i zdravstvenog menadžmenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i komunikološkinja Dajan Rubino sa Univerziteta u Njujorku (NYU).

Zainteresovani novinari mogu se prijaviti ovde i potrebno je da prilože biografiju i motivaciono pismo. 

Za učešće u treningu je neophodno znanje engleskog jezika (konverzacijski nivo) i potvrda o kompletno obavljenoj imunizaciji protiv KOVID-19 ili negativan antigenski test ne stariji od 48 časova. 

Trening je besplatan i organizuje se za maksimalno deset učesnika, a prednost će imati novinari koji se bave izveštavanjem o zdravstvenim temama i/ili imaju prethodnog iskustva u izveštanju u vezi sa pandemijom KOVID-19. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi