Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Foto konkurs "Moja zelena Srbija"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

10. 08. 2012.

Foto konkurs "Moja zelena Srbija"

Zelena Srbija, ekološki portal novinske agencije Beta, pokrenula je konkurs amaterske fotografije prirode pod nazivom "Moja zelena Srbija" sa ciljem promovisanja zaštite životne sredine.

Na konkursu mogu učestvovati svi koji se bave fotografijom, a poseban akcenat je stavljen na društveno angažovane fotografije kojima će se pored prirodnih lepota, ukazati i na ekološke probleme Srbije.

Najbolje fotografije, prema oceni žirija koji čine iskusni agencijski fotografi, biće predstavljene u posebnoj galeriji na sajtu Zelena Srbija (www.zelenasrbija.rs)

Za foto konkurs treba slati priloge veličine do 3 MB, minimalne rezolucije 1024 puta 768 (1 megapiksel) koji sadrže naziv fotografije, mesto odakle potiče kao i ime i prezime autora, na adresu mojazelenasrbija@zelenasrbija.rs

Broj fotografija koji moze poslati jedan autor nije ograničen.

Sve dodatne informacije, mogu se naći na sajtu Zelena Srbija.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

14.12.

2012.

Gennadii [neregistrovani] u 13:35

CACtJnJhjTOxdSCC

Darko, preporučujem ti nineljdek Vreme. U toj novini skromnog tiraža možeš naći sve ono za šta misliš da ne postoji u srpskom foto-novinarstvu. Bio sam tamo fotografski pripravnik tri meseca, i mogu reći da sam od strane urednika fotografije Aleksandra Anđića uvek bio potstican na kreativnost, na drugačiji pristup situaciji. Fotografija zauzima sve važnije mesto u prelomu časopisa, a pre nekoliko meseci je pokrenuta rubrika Foto reportaža. Na celoj strani nalaze se tri do četiri tematski povezane fotografije, bez teksta.Ali slažem se s tobom da je glavna struja (šta god to bilo) medija u Srbiji prilično zapostavila kvalitetnu dokumentarnu fotografiju, s izuzetkom Politikinih sporadičnih momenata lucidnosti (gde mislim na objavljene radove fotografa te kuće, ne na agencijske fotografije). Svakako se ne može prigovoriti kolegama na nedostatku kvalitetnih fotografija. Ja ne znam za primer da je neka dnevna novina u skorije vreme poslala svog fotografa da napravi višednevnu reportažu.Što se tiče mini-agencije, i sam sam maštao na tu temu. Smatram da je potpuno besplatna online prezentacija takvih fotografija jedini izvodljiv i održiv način rada. Finansiranje bi bilo moguće putem banera, ali tek nakon što se ponudi kvalitetan (vrhunski zapravo, jedinstven na tržištu) sadržaj i privuče publika. Problem je naravno početni kapital, a radi očuvanja nezavisnosti, ostaje jedino da sami članovi te agencije snose većinu troškova. Pomoć državnih organa i nevladinih organizacija neizvesna je i verovatno skromna.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi