Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Medijski trening za decu sa temom „Novac“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

29. 08. 2012.

Medijski trening za decu sa temom „Novac“

Medijski trening za decu sa temom „Novac“ organizovali su Radijojo (Berlin), Medijski edukativni centar (Beograd) i Une Terre culturelle (Marsej) uz finansijsku podršku Francusko-nemačke Kancelarije za mlade.

Seminar obuhvata program razmene za 10 dece iz svake zemlje, uzrasta od 10 do 13 godina, koji žive u socijalno ugroženim četvrtima.
Deca će se baviti temom "novac", razumeti njen značaj i ulogu za privredu i društvo i dobiti ideju zašto je dužnička kriza pretnja za zapadne zemlje. Oni će razgovarati sa stručnjacima o tome, npr sa nemačkim ministrom finansija, Berlinskim senatorom za finansije i drugim političarima i privrednicima, kao  i bankarima i nezaposlenim licima.

Iskusni medijski predavači i novinari će trenirati decu da proizvedu uzbudljiv medijski sadržaj i da ga postave na Internetu (audio, animirani film, blog i dokumentarni film).

Ciljevi programa: Deca treba da nauče kako da se uhvate u koštac sa uređivačkim radom koristeći kao primer novac, kako da istražuju i kako da komuniciraju preko medija.

Prvi seminar biće održan u Berlinu, krajem oktobra 2012 nakon čega će biti organizovana još dva u Beogradu i Marseju 2013.
 
Više informacija o seminaru možete pronaći OVDE.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi