Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  „O medijima i tehnologiji“ u Galeriji Grafičkog kolektiva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

21. 11. 2022.

Autor: UNS/Fondacija za otvoreno društvo Izvor: UNS/Fondacija za otvoreno društvo

„O medijima i tehnologiji“ u Galeriji Grafičkog kolektiva

Skup „O medijima i tehnologiji“ održaće se 24.novembra u Galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu (u ulici Dragoslava Jovanovića 11), sa početkom u 10 sati. Novinari koji žele da prisustvuju skupu potrebno je da pošalju prijavu do 23. novembra u 16 časova.

Glavna tema skupa biće značaj modernih tehnologija u medijima, kao i transformacija medija u digitalnoj eri. Najavljena su dva panela sa trajanjem do 13.30 časova, a moderatorka skupa biće urednica u Radio Beogradu 2 Tamara Vučenović.

U prvom panelu  „Tehnologija u medijima“ govoriće se o tome koliko su mediji značajni u informisanju, obrazovanju o tehnologijama i njihovom društvenom uticaju, kao i o tehnološkom uticaju na kritičko razumevanje. U ovom delu diskusije biće reči i odgovornom pristupanju tehnologijama, načinima na koje novinari treba da izveštavaju i prenesu poruke, značaju specijalizovanih emisija i novinara i važnosti ulaganja u edukaciju medijskih radnika. Polemisaće se i o tome ima li u Srbiji dovoljno novinara koji kontinuirano i kvalitetno izveštavaju o novostima u IT oblasti.

Na panelu će govoriti Vesna Čarknajev (PC PRES), Petar Gredelj (Benčmark),  Damir Jelisavčić (Prosvetni Pregled), i prof. dr Divna Vuksanović (Fakultet dramskih umetnosti, Univerzitet umetnosti).

U drugom panelu “Mediji u tehnologiji” biće reči o transformaciji medija u digitalnoj eri. Priutni će imati prilike da čuju kako poplava’’ lažnih vesti, razvoj i uspon onlajn građanskog novinarstva i ubrzani procesi digitalizacije utiču na medije.

Značajno pitanje biće i to koliko je pojava digitalnih medija uticala da, na primer, ranije predviđan brzi kraj radija, dovede do “reinkarnacije” radija u formu podkasta. Na ovom panelu govoriće prof. dr Tatjana Ćitić (RTS) , Aleksandar Ašković (Jutjub ekspert), Jasmina Koprivica (Juronjuz Srbija) i profesor sociologije dr Dalibor Petrović.

Na skupu će biti najavljena i knjiga „Digitalne ikone 2.0“ u kojoj će se naći odabrani intervjui iz emisije „Digitalne ikone“, Radio Beograda 2, pojedinci i događaji koji nam od 2002. ​omogućavaju da bolje razumemo proces digitalizacije u Srbiji.

U Galeriji Grafičkog kolektiva istovremeno će biti održana međunarodna izložba „Playing Narratives x A MAZE.“ sa desetak video igara autora iz celog sveta, koje igrači najčešće mogu isprobati u galerijskim prostorima ili na festivalima, takozvane “arthouse games ”.

Prisustvo na skupu je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija se vrši putem linka .

Za više informacija o skupu novinari mogu poslati imejl na adresu dragana@blink-blink.co.rs.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi