Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Branislav Jovanović da se izvini novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

01. 02. 2012.

UNS: Branislav Jovanović da se izvini novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje uvrede koje je na račun novinara izrekao Branislav Jovanović, direktor Direkcije za izgradnju grada Niša i narodni poslanik URS.

Gostujući u emisiji “Odgovorni” na RTV 5 iz Niša, Jovanović je rekao da “danas možeš za sto evra da naručiš koji hoćeš članak u novinama”. Ovu uvredljivu i omalovažavajuću konstataciju Jovanović je izrekao kada ga ja novinarka pomenute emisije upitala da li su tačni navodi Večernjih novosti “da stranka G17 plus mesto direktora niškog Kliničkog centra prepušta SPS-u”.

Podsećamo da ovo nije prvi put da Jovanović javno vređa novinare. U oktobru 2010. godine Branislav Jovanović je gostujući u TV emisiji novinare “Južnih vesti” nazvao „bolesnicima“ i „plaćenicima“ zato što su ga pozvali da na veb sajt Direkcije objavi "Zapisnik o izvršenoj kontroli i reviziji materijalno finansijskog poslovanja za 2003, 2004. i 2005. godinu”. Nakon reagovanja UNS-a i Društva novinara Niša Jovanović se izvinio “Južnim vestima” zbog takve izjave, uz obrazloženje da je “ljudski i grešiti i priznati grešku”.

UNS smatra da je ovakvo ponašanje visokih državinih i gradskih funkcionera nedopustivo i poziva Jovanovića da se izvini novinarima i konačno stavi tačku na prozivke i omalovažavanje onih kojima je, sviđalo se to njemu ili ne, prema Zakonu o javnom informisanju i Zakonu o dostupnosti informacijama dužan da polaže račune za svoj rad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi