Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljiva izjava poslanice SNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 12. 2020.

Izvor: UNS

UNS: Neprihvatljiva izjava poslanice SNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje izjavu poslanice Srpske napredne stranke Biljane Pantić Pilje koja je danas u Skupštini Srbije označila televizije N1 i Nova S kao „antisrpske“, „domaće izdajnike“ i „strane plaćenike".

Biljana Pantić Pilja je tokom izlaganja navela da u „nezavisnim medijima N1 i Nova S, antisrpskim medijima nema trunke nezavisnosti“ i da ih može „opisati samo jedna rečenica - domaći izdajnik, strani plaćenik“.

UNS ističe da je vređanje medija neprihvatljivo, posebno u najvišem zakonodavnom telu, i smatra da je zaslužilo reakciju predsedavajućeg. UNS očekuje da se poslanica Pantić Pilja izvini zbog ovog napada na novinare, kao i da se Srpska napredna stranka ogradi od njene izjave.

UNS poziva učesnike u političkom životu kao i celokupnu javnost da civilizovano raspravljaju o sadržaja medija i da se, ako smatraju da su im prava ugrožena, obraćaju Savetu za štampu, sudovima časti udruženja novinara i regulatornim telima.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

04.12.

2020.

Божидар Анђелковић [neregistrovani] u 19:13

Мој избор

Телевизије у Србији делим у три групе: ТВ које не гледам уопште (РТС), ТВ које гледам а не слажем се са њима (Н1 и Нова С) и ТВ које гледам и слажем се са њима (има их много). Мој избор, моје право.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi