Naslovna  |  Saopštenja  |  Rezultate istrage zbog pretnji novinaru lista „Danas“ Gojku Vlaoviću pratićemo kroz rad grupa za bezbednost novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 06. 2021.

Izvor: UNS

Rezultate istrage zbog pretnji novinaru lista „Danas“ Gojku Vlaoviću pratićemo kroz rad grupa za bezbednost novinara

Udruženje novinara Srbije (UNS)podržava odluku novinara lista „Danas“ Gojka Vlaovića i uredništva da prijave Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal objave sa društvene mreže Fejsbuk u kojima piše, između ostalog, da tu redakciju „treba zapaliti da izgori do temelja“, a da ovaj novinar „radi za apanažu za tuđe, a ne srpske interese“.

Kolega Vlaović je UNS-u rekao da je u subotu komentarisao objavu svog prijatelja na Fejsbuku i da su se na njegove komentare nadovezale dve osobe koje su ispisale pretnje i uvrede. Iako u statusu prijatelja osobe na čijem je Fejsbuk zidu komentarisao, rekao je UNS-u Vlaović, ljudi koji stoje iza tih profila nisu poznati ni njemu ni njegovom prijatelju.

„U nedelju sam prijavio Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal šta se dogodilo i poslao snimke poruka. Pretnjama i uvredama daju ideju nekome ko je spreman tako nešto da uradi i na taj način ugrožavaju našu bezbednost ,“ rekao je Vlaović UNS-u.

UNS će pratiti napredak istrage u ovom slučaju kroz rad Radne grupe za bezbednost novinara i Stalne radne grupe za bezbednost novinara, u kojima se nalaze i visoki predstavnici policije i tužilaštva.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi