Naslovna  |  Saopštenja  |  Podržavamo štrajk Radio Gračanice
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 03. 2008.

Podržavamo štrajk Radio Gračanice

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava štrajk saradnika Radio Gračanice koji od 1999. godine rade bez penzijskog i zdravstvenog osiguranja i traže da bude rešen njihov status.

UNS podseća da je kolegama angažovanim u Radio Gračanici u najtežim uslovima posle NATO bombardovanja više puta obećavano rešavanje statusa, ali da njih 11 i dalje rade bez ikakvog osiguranja. Štrajkači su već treći dan u prostorijama Kosovskog okruga i s pravom postavljaju pitanje kako je moguće, da svi zaposleni u javnom sektoru koji su na Kosovu radili pre 1999. godine primaju zarade uvećane za kosovski dodatak dok se njihova radna prava ignorišu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi