Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS narodnim poslanicima: Da zaposleni u medijima koji su poštovali rokove budu u ravnopravnom položaju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 06. 2015.

UNS narodnim poslanicima: Da zaposleni u medijima koji su poštovali rokove budu u ravnopravnom položaju

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva narodne poslanike da pri usvajanju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima omoguće da zaposleni u medijima čiji su izdavači poštovali rokove i na vreme počeli privatizaciju budu u ravnopravnom položaju u odnosu na kolege iz medija čiji su se izdavači o rokove oglušili.

 

Izmenama Zakona predviđeno je da se medijima koji Agenciji za privatizaciju nisu na vreme podneli neophodnu dokumentaciju 1. jula postupak privatizacije obustavi i da se oni privatizuju prenosom akcija na zaposlene bez naknade.

Mediji koji su na vreme predali dokumentaciju biće ponuđeni na prodaju. Tek ukoliko u dva pokušaja ne bude zainteresovanih za njihovu kupovinu, zaposleni će moći da dobiju kapital bez naknade, čime su stavljeni u neravnopravan položaj.

UNS traži od narodnih poslanika da zaposlenima u medijima u privatizaciji obezbede jednake mogućnosti tako što će izmenama Zakona biti omogućeno da svi koji žele i to zatraže do 1. jula dobiju besplatne akcije medija u kojima u rade.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi