Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Vlada Srbije da što pre donese pravilnik o besplatnom prenosu kapitala medija na novinare i medijske radnike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 07. 2015.

UNS: Vlada Srbije da što pre donese pravilnik o besplatnom prenosu kapitala medija na novinare i medijske radnike

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da Vlada Srbije što pre donese pravilnik na osnovu kojeg će biti poznata procedura besplatnog prenosa kapitala medija na novinare i medijske radnike koji se za to opredele. UNS podseća da je nekoliko medija izrazilo želju da nastavi svoj rad tako što će zaposleni, bivši zaposleni ili penzioneri u tim medijima, a koji nisu upisali akcije drugih javnih preduzeća, preuzeti vlasništvo u njima bez naknade.

UNS ističe da je prestalo budžetsko finansiranje ovih medija i da svako odlaganje donošenja Pravilnika onemogućava novinarima i medijskim radnicima da pokrenu proceduru transformacije javnih medijskih preduzeća u kojima su radili u akcionarsko ili deoničarsko društvo, a odlaže i mogućnost projektnog sufinansiranja tih medija do kraja godine.

UNS poziva medijska preduzeća za koja Agencija za privatizaciju nije objavila javni poziv za prodaju kapitala, a kojima sleduju pravo na besplatan prenos kapitala ili likvidacija, da u besplatnom preuzimanju kapitala vide šansu za opstanak medija i očuvanja radnih mesta u njima.

UNS poziva sve kolege zainteresovane za preuzimanje kapitala bez naknade da se jave Udruženju radi saveta i pomoći.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

06.07.

2015.

mr.Milica Stojković [neregistrovani] u 14:24

penzioneri i njihova ulaganja

Nije mi jasno zašto se ne pominju oni koji su stvarali kapital raznih elektronskih medija (tevizija i radio stanica, predajnika itd)...velikim odricanjem od svojih zarada a da ih niko nije pitao da li to žele.Krajnje je vreme da se UNS, za koji smo redovno plaćali članarine, zauzme i za novinare penzionere i ostale zaposlene u ovim medijima
Sa poštovanjem
mr.Milica Stojković
ex prva violina Simfonijskog orkestra RTS
predstavnik za štampu RTS i
najstariji web i video novinar RISING VOICES (84)
http://violina12.wix.com/milicastojkovic
https://www.youtube.com/user/violina12/videos?view=0

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi