Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo vređanje novinara Nenada Živkovića na RTV Pančevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 02. 2019.

UNS: Neprihvatljivo vređanje novinara Nenada Živkovića na RTV Pančevo

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje su u prilogu Televizije Pančevo upućene novinaru sajta Pančevo Si Ti (www.pancevo.city) Nenadu Živkoviću.

Nakon protesta građana u petak, 22. februara u Pančevu na kojem je govorio Nenad Živković, u nepotpisanom prilogu Televizije Pančevo objavljenom na sajtu i Jutjub kanalu ove medijske kuće on je nazvan „klasičnom lažovčinom“, „smradom“, „separatistom“, „dangubom“, „licemerom“...

Kako je UNS-u rekao Nenad Živković on „nije prva meta hajke Miće, glavnog i odgovornog urednika RTV Pančeva Miroslava Milakova“.

„Rukopis je prepoznatljiv. Ovo je najstrašniji primer zloupotrebe, nekada uglednog medija koji je dobijao međunarodne nagrade. Ovaj prilog shvatam kao crtanje mete neistomišljenicima“, rekao je UNS-u Živković i dodao da je jedan od razloga za objavljivanje ovog priloga i taj „što žele da ga diskredituju kao čoveka“  jer je „stvorio portal Pančevo Si Ti na koji lokalna vlast ne može da utiče“.

Glavni i odgovorni urednik RTV Pančeva Miroslav Milakov UNS-u nije odgovarao na pozive i poruke.

UNS ističe da medijsko diskreditovanje neistomišljenika nije prihvatljivo bilo da potiče od nosilaca javnih funkcija ili samih medija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi