Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Obezbediti zaštitu Milanu Jovanoviću i Željku Matorčeviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 03. 2019.

UNS: Obezbediti zaštitu Milanu Jovanoviću i Željku Matorčeviću

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od Ministarstva unutrašnjih poslova da obezbedi policijsku zaštitu novinaru i uredniku portala „Žig info“ Milanu Jovanoviću i Željku Matorčeviću, zbog ukidanja pritvora predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću.

UNS je zabrinut za bezbednost Jovanovića i Matorčevića zbog ukidanja pritvora Simonoviću, koji je uhapšen zbog sumnje da je organizovao paljenje kuće Milana Jovanovića, iako je tužilaštvo zatražilo produžetak pritvora.

UNS podseća da je urednik portala „Žig info“ Željko Matorčević u oktobru 2018. godine u Leštanima fizički napadnut i da su mu tada nanete teže telesne povrede, ali napadač do danas nije pronađen.

Matorčević je rekao UNS-u da Milan Jovanović obnavlja svoju zapaljenu kuću i ne oseća se bezbedno zbog ukidanja pritvora Simonoviću.

 „Zabrinjavajuće je što je Simonović pušten iz pritvora, jer je on i dalje predsednik opštine. Niko ne garantuje da on sada neće naručiti i ubistvo, kada su sve poluge vlasti kod njega“, rekao je UNS-u Matorčević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi