Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Strogo kazniti napadača na fotoreportera Zorana Jovanovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 05. 2019.

Izvor: UNS

UNS: Strogo kazniti napadača na fotoreportera Zorana Jovanovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje jučerašnji napad na uglednog fotoreportera „Večernjih novosti“ Zorana Jovanovića Mačka i traži strogu kaznu za nasilnika. Kako je UNS-u rekao Jovanović, dok je bio na novinarskom zadatku fotografišući nova parking mesta u ulici Čarlija Čaplina u Beogradu u popodnevnim časovima, nepoznata osoba fizički i verbalno ga je napala.

„Rekao je da zna iz kog smo medija, jer smo imali nalepnicu na automobilu. Odjednom je vikao, unosio mi se u lice i nije dozvoljavao da fotografišem, iako sam mu objasnio da je to javni prostor na kome je dozvoljeno snimanje. Kada sam se odvojio od njega, šutnuo je moj fotoaparat i mene u zadnjicu, a zatim me je pljunuo“, rekao je UNS-u Jovanović.

Jovanović kaže da je njemu i vozaču Svetozaru Miranoviću, koji je dotrčao iz automobila kako bi ga odbranio, nepoznata osoba rekla da zapaliti njih i vozilo kojim su došli. Kako su saopštile „Novosti“ kolegu je napao Željko Požarac koji je uhapšen, nakon što je slučaj prijavljen policiji.

UNS je zaprepašćen ovako drskim napadom na fotoreportera i podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

28.05.

2019.

Vlajko [neregistrovani] u 09:55

Znači...

Znači 6 meseci. Da vidimo kako radi pravosuđe.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi