Naslovna  |  Šta radimo  |  Projekti  |  UNS i UNICEF: Mediji i nasilje nad decom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projekti

UNS i UNICEF: Mediji i nasilje nad decom

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNICEF sproveli su troetapni projekat "Mediji i nasilje nad decom" koji je trajao od 20. juna do 30. novembra 2012. godine.

Organizovali smo dvodnevni trening "Novinari - zaštitnici dečijih prava/Etika u izveštavanju o nasilju nad decom" (9. i 10. jul 2012. Pres centar UNS-a) koji je vodila Joan McQueeney Mitrić. Iz Jedinice za prevenciju nasilja u Ministarstvu prosvete govorila je Biljana Lajović, o naslovnici "Novog magazina" na kojoj je bilo dete koje se ubilo, odgovorni urednik Milorad Ivanović, dečiji psihijatar dr Oliver Vidojević, prof. Snježana Milivojević, član Saveta za štampu Ljiljana Smajlović, pedagog Nevenka Kraguljac, novinar i profesor Majk Džempson (skype). 

Radionicu je pohađalo 19 novinara srpskih medija.

Urađena je i analiza izveštavanja štampanih i elektronskih medija  o nasilju nad i među decom "Mediji i nasilje nad decom" koja je obuhvatila period od 15. jula do 10. novembra 2012. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi