Naslovna  |  Šta radimo  |  Projekti  |  Škola veb veština, preduzetništva i novinarstva za osobe sa invaliditetom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projekti

Škola veb veština, preduzetništva i novinarstva za osobe sa invaliditetom

Udruženje novinara Srbije (UNS) uz pomoć Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija sprovelo je tromesečni projekat (oktobar 2013. - januar 2014.) „Onlajn Škola veb veština, preduzetništva i novinarstva (škola na daljinu) za osobe sa invaliditetom“.

Škola je polaznike obučavala za rad na vebu. Stekli su znanje iz oblasti veb etike, prava, internet marketinga i PR-a, veb preduzetništva, a obučavani su i za pokretanje sopstvenog biznisa na internetu. Polaznici su na interaktivan način, kroz predavanja i vežbe, prošli osnove pisanja za veb, veb dizajn i multimedijalne sadržaje, marketing i PR i rad na društvenim mrežama.

Cilj Škole veb veština, preduzetništva i novinarstva bio je inkluzija osoba sa invaliditetom i poboljšanje njihovog položaja u društvu zahvaljujući osposobljavanju za obavljanje bolje plaćenih poslova na tržištu rada.

Pohađanje škole polaznike je učinilo konkurentnijim na tržištu, jer ih je osposobilo za poslove koji su sve traženiji i bolje plaćeni od uobičajenih poslova za koje se angažuju osobe sa invaliditetom.

Kvalitetno pisanje za veb, znanja iz oblasti administriranja veb sajta i kolaboracije na vebu olakšavaju osobama sa invaliditetom pokretanje sopstvenih projekata, što takođe može biti značajan izvor prihoda. Stoga je cilj škole da osim osposobljavanja za rad na vebu polaznike motiviše i na pokretanje samostalnog biznisa ukazivanjem na brojne uspešne primere kako može da se zaradi na vebu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi