Насловна  |  Чланство  |  Потпорни фондови  |  Фонд солидарности
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Фонд солидарности

ФОНД СОЛИДАРНОСТИ: Фонд солидарности окупља све новинаре чланове УНС-а, НУНС-а, новинаре који нису чланови удружења, као и новинаре пензионере. Шта добијате чланством у Фонд солидарности? Сви чланови Фонда су осигурани код ДДОР-а из Новог Сада.

У случају инвалидитета, зависно од процента инвалидности, исплаћује се до 500.000 динара, у случају смрти као последици несрећног случаја  породици се исплаћује 250.000 динара, а у случају смрти члана Фонда услед болести, 65.000 динара.

Позајмице 

Чланови Фонда имају право на бескаматне позајмице од 30.000 динара, рок враћања је 10 месеци.

О Фонду солидарности

Вољом својих чланова УНС је 1969. године обновио Фонд солидарности, чиме је после паузе од 32 године настављен рад потпорног друштва Београдског новинарског друштва (1932–1937). Фонд делује на основу Статута и сопствених правила, која потврђује Скупштина Удружења. Фонд солидарности је самосталан у раду и одлучивању о својим средствима, а његово пословање се обавља преко посебног рачуна.

Како постати члан Фонда солидарности?

Формулари:

ПРИСТУПНИЦА

МОЛБА

ОБАВЕЗЕ

Образац за ДДОР (1)

Образац за ДДОР (2)

Попуњене формуларе можете доставити лично, поштом или мејлом на bozana.calov@uns.rs. Адреса Удружења новинара Србије је Ресавска 28, први спрат. 

Обавезе чланова Фонда солидарности

Запослени новинари Фонду солидарности плаћају 1% од месечне нето плате. Слободни новинари, пензионери и ветерани плаћају фиксну годишњу чланарину која за 2023. износи 2.000 динара.

Правила Фонда солидарности УНС-а

На Скупштини Фонда солидарности, одржаној 26. априла 2018. године усвојене су измене Правила Фонда солидарности УНС-а. Измењена Правила преузмите у прилогу.

Правила Фонда солидарности УНС-а

Чланови Извршног одбора:

Вера Ракин

Вера Ракин (председница) - rakin.vera@gmail.com,

Мирјана Наерловић, Зоран Бабовић, Гордана Ерић, Смиља Дабетић, Борислава Николић, Славица Путник, Радица Ђорђевић, Јелена Спасић.

За додатне информације можете се обратити Божани Ћалов на телефон 011/3344-784.

Саопштења Акције Конкурси