Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Вулетић: Генерални директор РТС-а биће изабран ако добије двотрећинску подршку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 08. 2020.

Аутор: Ј.П. Извор: УНС

Вулетић: Генерални директор РТС-а биће изабран ако добије двотрећинску подршку

Председник Управног одбора Радио-телевизије Србије Владимир Вулетић потврдио је за Удружење новинара Србије (УНС) да ће Управни одбор данас гласати о новом генералном директору те медијске куће, који ће бити изабран уколико добије двотрећинску подршку чланова одбора.

Чланови одбора гласаће између два кандидата који су испунили услове конкурса – сниматеља, директора фотографије Васка Васовића и одговорног уредника ПГП-а Марка Милутиновића.

Председник УО РТС-а Вулетић за УНС каже да ће се сутра одлучивати о генералном директору у две етапе, јер ће чланови УО прво бодовати кандидате, а затим гласати. Претходно су Васовић и Милутиновић на посебној седници УО изложили програм и план развоја РТС-а за мандатни период.

„Ако кандидат добије двотрећинску већину од укупног броја чланова УО, генерални директор је изабран. Уколико ниједан кандидат не добије потребну већину, расписује се нови конкурс“, каже за УНС Вулетић.

Подсетимо, УО РТС-а 6. јула саопштио је да од пет пристиглих пријава на конкурс за генералног директора, пријаве Васовића и Милутиновића у формално-правном смислу испуњавају услове конкурса.

Међу пријавама које нису ушле ужи круг била је и Драгана Бујошевића, који је генерални директор РТС-а од 2015. године. Његова пријава на конкурс није потписана, саопштио је тада Управни одбор РТС-а. Иначе, од одлуке о расписивању конкурса до избора новог, он је на функцији вршиоца дужности генералног директора РТС-а.

На питање УНС-а да ли је Бујошевић поднео жалбу зато што његова пријава на конкурс није усвојена, Вулетић је раније за УНС рекао да он то формално није урадио, али да је својевремено упутио писмо у којем је изнео свој поглед на његов проблем“.

„Бујошевићу је на седници УО објашњено да УО не доноси одлуке о томе које ће пријаве бити прихваћене, већ да само констатује да ли су оне исправне и благовремено поднете или не“, рекао је за УНС Вулетић и додао да кандидати чије пријаве нису испуниле услове конкурса „имају право жалбе надлежним институцијама“.

Конкурс за генералног директора расписан је 29. маја. УО ће у року од 45 дана од дана отварања пријава на конкурс именовати генералног директора РТС-а, стоји у конкурсу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси