Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Остојић: Признао је да ми је запалио аутомобил, али не и ко му је наручио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 06. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Остојић: Признао је да ми је запалио аутомобил, али не и ко му је наручио

Осумњичени да је запалио аутомобил алексиначком стоматологу и новинару Душану Остојићу, а који је данас ухапшен, признао је да је то урадио, али и не ко му је то наложио, рекао је Удружењу новинара Србије (УНС) Остојић.

„Незванично сам сазнао ко је запалио аутобомил. Живи у селу које је удаљено 20 километара од Алексинца. Покушавао сам да схватим да ли смо икако повезани, али га не познајем и не могу да га доведем у везу са неким својим текстом “, рекао је УНС-у Остојић, иначе уредник портала aleksinac.net и proverenavest.info.

Подсетимо, Министарство унутрашњих послова данас је саопштило да је ухапшена осумњичена особа (М.М.) да је 30. маја, после поноћи, разбила стакло на аутомобилу марке „шевролет калос“ Душана Остојића, а да је затим сипала бензин у унутрашњост возила и запалила га.

Осумњичени је уз кривичну пријаву, како је МУП саопштио, спроведен Основном јавном тужилаштву у Алексинцу, након чега му је судија Основног суда одредио притвор до тридесет дана.

УНС-у је Остојић рекао да је особа, како је сазнао, аматерски запалила његов аутомобил, јер је посула бензин и по себи, па му се одећа запалила.

„Како сам чуо, када је почео да бежи, из џепа су му испадале шибице. Признао је шта је урадио, али из страха није смео да каже ко му је то наложио“, рекао је УНС-у Остојић и додао да је полиција била коректна, иако је „хиљaда пута критиковао“.

Он каже да су га након ове „трауматичне ситуације“, звали политичари, колеге и пријатељи, као и да је целокупна јавност била уз њега, али да он „ниједног тренутка није желео да се ова ситуација политички обоји“.

На питање УНС-а да ли ће наставити да се бави новинарством, како су медији писали, Остојић каже да су притисци сада велики.

„Породица ме пита шта ми је све то требало. Усијан ми је телефон. Наставићу да пишем, али се нећу бавити локалним криминалом, немештањем тендера и тешким темама. Наставио бих да нема толико притисака“, рекао је УНС-у Остојић.

Он каже да, иако је написао више од 700 текстова који су неретко били критички усмерени према локалној власти, не верује да паљење аутомобила има везе са њима.

„Писао сам раније о локалној власти, али сам убеђен да то нема везе са њима, јер годинама уназад објављивао сам текстове који не иду њима у корист, али ме нико није притискао да то не радим. Када сте новинар локалног медија вама људи долазе на врата“, каже Остојић.

Он је УНС-у рекао да је новинарство у локалним медијима као када „обучете лудачку кошуљу и покушавате да исправљате криву дрину“.

То је разлог, како каже Остојић, зашто су га родитељи усмерили да упише стоматологију, а не новинарство.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси