Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фејс ТВ кажњена са 7.700 евра због „позива на убиство Милорада Додика“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 02. 2023.

Аутор: Танјуг Извор: Нова.рс

Фејс ТВ кажњена са 7.700 евра због „позива на убиство Милорада Додика“

Телевизија Фејс објавила је да ју је финансијски казнила Регулаторна агенција за комуникације БиХ (РАК) због наводних пропуста у три информативне емисије, између осталог и због наводног "позива на убиство Милорада Додика".

Из Фејса су истакли да их је РАК казнио са 15.000 конвертибилних марака (око 7.700 евра) због наводних уређивачких пропуста у три емисије „Централни дневник“ и нагласили да је најзначајнији пропуст наводни позив водитеља Сенада Хаџифејзовића на „убиство председника Републике Српске Милорада Додика“.

“Иако Сенад Хаџифејзовић није рекао „убити“ (него „смијенити“, „смирити“, „умирити“, оп. а.), РАК је установио да је реч о тешком прекршају те је изрекао новчану казну у износу од 15.000 КМ“, наводи се у тексту који је Фејс данас објавио на свом сајту.

Спорни снимак је, како додаје сарајевска телевизија, анализирала Агенција за форензику и без обзира што, како тврде из Фејса, “није могла прецизно установити шта је Хаџифејзовић збиља рекао, РАК је без чврстих доказа изрекао драстичну казну коју ТВ Фајсе мора да плати – без обзира хоће ли се или неће жалити“.

Регулаторна агенција за комуникације утврдила је претходно средином децембра да нема основа за покретање поступка против Фејса, с обзиром на то да на основу налаза, како се наводи, није могуће утврдити да је новинар Хаџифејзовић у спорној изјави рекао да треба „убити“ лидера СНСД Милорада Додика.

Сарајевска Н1 тада је објавила да је Хаџифејзовић одмах реаговао, објављивањем успореног снимка из којег се, како наводи Н1, јасно чује да није рекао „убити“, већ “умирити”.

Портал Клиx.ба подсећа да је РАК против Фејса после прелиминарног поступка у погледу садржаја емитованог дана 4. новембра 2022. и 5. новембра 2022. године, покренула главни поступак “због потенцијалног кршења основних принципа и општеприхваћених стандарда пристојности, о чему је обавештен носилац дозволе“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси