Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Milica Stojković - "Bila sam svedok - Muzička produkcija RTB 1976-1992."
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

08. 10. 2012.

Milica Stojković - "Bila sam svedok - Muzička produkcija RTB 1976-1992."

Knjiga Milice Stojković "Bila sam svedok - Muzička produkcija RTB 1976-1992." predstavljena je 10. maja u Galeriji RTS-a, u Takovskoj 10.

Knjiga je predstavljena multimedijalnim hepeningom uz zvuke klasične muzike i projekciju preko četrdeset slika, koje je Milica ukomponovala na prepoznatljiv umetnički način.

Nekada prva violina orkestra RTB, Milica je počela da piše još 1976. godine, nezadovoljna što o gostovanju simfonijskog orkestra RTB-a u Maroku nije ništa zabeleženo u dnevnoj štampi. Tako Milica počinje da piše o muzici u listu RTB-a „Informator’’. Njene muzičke hronike prerastaju u prave kritike u „Borbi“, „Novositma“, „Politici“...

Knjiga koju je napisala, obimna monografija sastavljena od članaka koje je objavila tokom dve decenije, po rečima profesora Snežane Nikolajević, predstavlja dokument od izuzetnog značaja za istoriju muzičke produkcije RTB-a od 1976. do 1992. godine.

Slobodan Atanacković, novinar i kompozitor, recenzent Miličine knjige, je rekao da se ovim sećanjem kroz muziku Milica izuzetno i predano posvetila odabiru tekstova za knjigu i da je kao novinar hroničar napisala dovoljno tekstova i za dva životna veka, odnosno za dva potpuno različita izdanja.

Medijator ovog događaja bio je profesor Nikola Rackov, koji je istakao da je Miličina velika ljubav prema muzici i slikarstvu iznedrila ovo delo i ostavila veliki trag u beleženju te istorije.

godina: 2011, I izdanje
dimenzije: 205x270
broj strana: 270, ilustrovano
povez: broširan
pismo: ćirilica
ISBN: 978-86-6195-006-3

cena: 780 dinara, knjižara Aleksandar Belić-Kolarčeva zadužbina

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

24.11.

2013.

Milica Stojković [neregistrovani] u 16:19

dopuna

Molim redakciju da ovu dopunu uvrsti u objavljeni tekst:
Књига се може купити у продавници РТС-а на Зеленом венцу (Југ Богданова 2) или наручити на телефон (011) 655 28 56 или мејл prodaja@rts.rs.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi