Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Željko Marković – „Fabijanov slučaj“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

29. 01. 2019.

Željko Marković – „Fabijanov slučaj“

Novosadski novinar i pisac Željko Marković objavio je roman "Fabijanov slučaj“.

Kako je Marković rekao UNS-u, roman je “priča o dvoje novosadskih intelektualaca, piscu postmodernisti i ’parkovskom filozofu’ Fabijanu i njegovoj prijateljici Kasji, psihologu u zatvoru“.

„Radnja se događa u novosadskom Dunavskom parku, koji u romanu postaje pozornica njihove drame, ali i drame drugih protagonista, složena projekcija i analiza jednog strašnog i otuđenog vremena kojeg živimo“, rekao je UNS-u Marković.

On kaže da je roman nastao iz priče "Fabijanov prijatelj", za koju je 2016. godine dobio nagradu "Laza Lazarević" za najbolju savremenu srpsku pripovetku.

„Fabijanov slučaj“ je šesti roman koji je Marković napisao. Osim romana, Marković je objavio i desetak knjiga iz oblasti publicistike, knjige umetničkih reportaža i dokumentarnih priča iz ciklusa "Kontinent Srem".

Željko Marković dobitnik je nagrade UNS-a „Laza Kostić" za reportažu 2010. godine i Specijalne nagrade „Žika M. Jovanović" za publicistiku 2014. godine.

Izdavač: Srpska čitaonica u Irigu

Broj strana: 195

Pismo: ćirilica

Povez: tvrd

ISBN: 978-86-89117-17-2

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi